Διακίνηση κρατικού χρήματος σε ΜΜΕ μέσω διαφημιστικών καταχωρήσεων του Ινστιτούτου Καραμανλής;

25.10.12

Χαζεύοντας στην αρχική σελίδα του Newsit.gr του Νίκου Ευαγγελάτου, έπεσα πάνω σε ένα διαφημιστικό banner του Ινστιτούτο Δημοκρατίας Καραμανλή, κάτι που μου προκάλεσε τεράστια έκπληξη.

Κάνοντας κλίκ στο συγκεκριμένο banner...



...oδηγήθηκα στο παρακάτω site, το οποίο φαίνεται να έχει στηθεί προσωρινά, μονάχα για να καλύψει τις φετινές αμερικανικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου και φέρει τον τίτλο "Παρατηρητήριο Αμερικανικών Εκλογών 2012".  Στη δεξιά στήλη του θνησιγενούς site, διαφημίζεται ο ΟΠΑΠ!



Με λίγα λόγια, το Ίδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής το οποίο χρηματοδοτείται πλουσιοπάροχα από τον κρατικό προϋπολογισμό, ιδρύει ένα site ειδικού σκοπού, ο κρατικά ελεγχόμενος ΟΠΑΠ επιλέγει για ανεξήγητους λόγους να διαφημιστεί σε αυτό και το Ίδρυμα καταλήγει να διαθέτει μέχρι και τους πόρους για να διαφημίσει τη δραστηριότητα του επί πληρωμή σε μεγάλο ειδησεογραφικά portal!

Μπορεί το Ίδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής να μας ενημερώσει για το ύψος των διαφημιστικών κονδυλίων που διοχέτευσε στα ΜΜΕ; Μπορεί ο ΟΠΑΠ να μας ενημερώσει για το ακριβές αντίτιμο που πλήρωσε για να διαφημιστεί στο συγκεκριμένο site-φάντασμα;

Περιμένουμε απαντήσεις.