H σάτιρα και η δίψα της Κανέλλη για δημοσιότητα δεν έχουν όρια

25.10.12

Την ώρα που η κ.Λιάνα Κανέλλη βρισκόταν στις εγκαταστάσεις του ΣΚΑΙ ως καλεσμένη στην εκπομπή της κ.Πόπης Τσαπανίδου, οι συντελεστές της χιουμοριστικής εκπομπής "Συντέλεια" που προβάλλεται από την ίδιο σταθμό της ετοίμασαν μια φάρσα.

Σύμφωνα με τη δική της μαρτυρία, βγαίνοντας από το στούντιο, βρέθηκε αντιμέτωπη με έναν σωματώδη τύπο τυλιγμένο με την...



...ελληνική σημαία ο οποίος και φορούσε γάντια του μποξ. Προφανώς, οι συντελεστές της Συντέλειας επιχείρησαν ένα αστειάκι με αφορμή την επίθεση που είχε δεχθεί η κ.Κανέλλη από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη.

Μπορώ να δεχθώ ότι η κ.Κανέλλη δεν γέλασε με το συγκεκριμένο αστειάκι. Μπορώ επίσης να δεχθώ ότι δεν ήταν και πολύ έξυπνη η ιδέα της εκπομπής. Μπορώ επίσης να δεχθώ την προσωπική της συντριβή για το γεγονός αν και ομολογώ ότι το εύρος της με εκπλήσσει.

Δεν μπορώ όμως να δεχθώ ότι ένας άνθρωπος γνήσια οργισμένος από ένα τέτοιο γεγονός, βρίσκει το κουράγιο με τα δάκρυα κι αναφιλητά να απευθύνει...διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό, κατά τη διάρκεια του οποίου απολαύσαμε ένα συντηρητικό δάκτυλο να μας υποδεικνύει τα πρέπει και τα μη της συμπεριφοράς μας και το τι είναι πραγματικά αστείο.

Η σάτιρα κ.Κανέλλη δεν έχει όρια και δεν πρέπει να έχει. Δεν υπάρχουν πράγματα για τα οποία "δεν πρέπει" να γίνεται πλάκα. Ο καθένας μπορεί να κάνει πλάκα με ό,τι ο ίδιος επιθυμεί όπως κι εμείς μπορούμε να τον χαρακτηρίσουμε "ηλίθιο" ή "αγενή" ή ό,τι άλλο με βάση τη συμπεριφορά του.

Αν η κ.Κανέλλη ενοχλήθηκε από τη συμπεριφορά κάποιων, θα μπορούσε μακριά από τις κάμερες να διαμαρτυρηθεί με όποιον τρόπο η ίδια έκρινε κατάλληλο. Δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι δεν καθιστά ακόμα πιο γοητευτική στα λαϊκά στρώματα τη "δυναμική" Χρυσή Αυγή όλη αυτή η δακρύβρεχτη υπερβολή που ξεχειλίζει εξάλλου κυρίως από συντηρητισμό...

Υ.Γ Η κ.Κανέλλη μετά το περιστατικό κοινοποίησε και την αποχώρηση της από την Παναθηναϊκή Συμμαχία του Γιάννη Αλαφούζου. Εντυπωσιακό γεγονός. Δεν ήξερα ότι μια κομμουνίστρια θα "τιμωρούσε" έναν εργοδότη για το επίπεδο των εργαζομένων που εκείνος επιλέγει...