Ψαριανός: Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Καμμένου, να ετοιμαστούμε για πολιτικό άσυλο στην Αλβανία

28.10.12

Πολιτικό άσυλο στην Αλβανία ή μετανάστευση σε άλλη ήπειρο θα χρειαστούμε, σύμφωνα με τον Γρηγόρη Ψαριανό, αν τυχόν γίνουν εκλογές και έχουμε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - Καμμένου.

Διαβάστε το σχετικό απόσπασμα από τη συνέντευξη του...



...βουλευτή της Δημοκρατικής Αριστεράς στο «Εθνος»:

Δημοσιογράφος: Τι κρύβεται πίσω από το όχι της ΔΗΜΑΡ για τα εργασιακά κ. Ψαριανέ; Μήπως τελικά στο παρά πέντε των διαπραγματεύσεων η ΔΗΜΑΡ ετοιμάζεται να αποχωρήσει από την κυβέρνηση, ότι δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος των μέτρων τελικά;

Γρηγόρης Ψαριανός: Δεν κρύβεται απολύτως τίποτα. Δεν ψάχνουμε να βρούμε τρόπο να την «κάνουμε» από την κυβέρνηση. Εξάλλου δεν μπορεί να προκύψει κυβερνητικό αποτέλεσμα εάν θα γίνουν εκλογές. Δηλαδή τι περιμένετε; Να γίνουν εκλογές και να έχουμε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και Καμμένου; Να το δούμε και αυτό στη ζωή μας και να ετοιμαστούμε να ζητήσουμε πολιτικό άσυλο στην Αλβανία ή να ταξιδέψουμε για άλλη ήπειρο. Εμείς θέλουμε να μην υπάρξουν οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, έτσι όπως τις θέτει η τρόικα.


Σε επόμενη ερώτηση του δημοσιογράφου, απαντά:

Ναι, για φανταστείτε μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ποιου ΣΥΡΙΖΑ όμως; Για μέσα ή για έξω απ' την Ευρώπη; Έχουν αρκετά προβλήματα να λύσουν ακόμα. Κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ είναι με το ευρώ, άλλοι με τη δραχμή, άλλοι με το ρούβλι. Πρέπει να αποφασίσουν τι θέλουν πρώτα. Και με ποιους θα συγκυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον Καμμένο και τη Χρυσή Αυγή; Ή η ΝΔ, αν αυτή είναι πρώτη σε νέες εκλογές. Τι θα έχει αλλάξει; Γιατί βέβαια δεν υπάρχει πιθανότητα αυτοδυναμίας κανενός.