Σαχινίδης: Παραδόξως τον λογαριασμό κλήθηκαν να πληρώσουν νεότεροι πολιτικοί που δεν είχαν σχέση με το παρελθόν

26.10.12

Είναι από τις λίγες φορές που διαβάζοντας μια συνέντευξη, δεν έχω τίποτα να σχολιάσω ή να συμπληρώσω. Νομίζω, ότι μιλώντας σήμερα στην Ημερησία, ο Φίλιππος Σαχινίδης εξέφρασε το παράπονο μιας ολόκληρης γενιάς πολιτικών:

Έχω πει πολλές φορές ότι φτάσαμε ως εδώ γιατί μετά την ένταξη στην ΟΝΕ δεν έγινε κατανοητό ότι οι κανόνες του παιχνιδιού άλλαξαν οριστικά. Το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών...


...όταν έφτασε στο οριακό 15% του ΑΕΠ το 2007 είχε στείλει προειδοποιητικά μηνύματα για την επερχόμενη ύφεση και την ανεργία. Όμως τα κόμματα και το πολιτικό δυναμικό που είχαν την ευθύνη για την διακυβέρνηση της χώρας με το φόβο του πολιτικού κόστους δεν προχώρησαν στις αναγκαίες αλλαγές. Τώρα πληρώνουν βαρύτατο τίμημα γιατί υφίστανται την απαξίωση των πολιτών.

Το ΠΑΣΟΚ ειδικότερα στις τελευταίες εκλογές πλήρωσε δυσανάλογο τίμημα για τα λάθη του παρελθόντος. Και το παράδοξο είναι ότι τον λογαριασμό κλήθηκε να τον πληρώσει κυρίως ένα πολιτικό προσωπικό νεότερων γενεών που δεν είχε καμία συμμετοχή στα όσα συνέβησαν στο παρελθόν. Κρίνοντας εκ των υστέρων ίσως τελικά να ήταν λάθος μας που δεχτήκαμε να αναλάβουμε μόνοι μας το βαρύ αυτό φορτίο και να αναθέσουμε στην προηγούμενη Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ να κάνει μόνη της ότι δεν ανέλαβαν να κάνουν άλλοι βουλευτές από όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν τα προηγούμενα χρόνια.