Eπιστημονικός συνεργάτης βουλευτή της Χρυσής Αυγής ο δικηγόρος που προσέφυγε στο ΣτΕ κατά της ιθαγένειας

22.11.12

Παραθέτω την επιστολή του δικηγόρου κ. Ιωάννη Ανδριόπουλου στην Καθημερινή, από την οποία προκύπτουν μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία:


Κύριε διευθυντά,

Διάβασα δημοσίευση της εφημερίδας, η οποία αναφέρει το όνομά μου με υπονοούμενα για άγνωστες πτυχές και με ψευδείς ειδήσεις, προκειμένου...



...να δημιουργήσει αρνητικές εντυπώσεις τόσο για την προσωπική μου όσο και για την επαγγελματική μου υπόληψη:

Στο άρθρο http://news.kathimerini. gr/4dcgi/_w_articles_politics_1_15/11/2012_501750 με ημερομηνία 15.11.2012 και τίτλο «Η ιθαγένεια διχάζει την κυβέρνηση» των Γιώργου Π. Τερζή - Ελλης Tριανταφύλλου, γράφουν για το άτομό μου: «Μια άγνωστη πτυχή της υπόθεσης, που προφανώς θα συζητηθεί, είναι ότι, όπως πληροφορήθηκε χθες η “Κ”, τον έλεγχο του νόμου Ραγκούση από το ΣτΕ προκάλεσε ο δικηγόρος Ιω. Ανδριόπουλος, πρώην στέλεχος της ΔΑΠ και νυν “εκλεκτός” της Χ.Α. ως συνεργάτης του κόμματος στη Βουλή».

Παρουσιάζεται από την εφημερίδα σας στην ίδια πρόταση αφενός το άτομό μου ως πρώην στέλεχος της ΔΑΠ, στην οποία είχα εγγραφεί στα 18 μου ως φοιτητής της Νομικής Αθήνας, όπως εκατοντάδες άλλοι συμφοιτητές μου (χωρίς καμία εξέλιξη στα όργανα της ΔΑΠ, όπως τα στελέχη της) και ταυτόχρονα ως εκλεκτός σε εισαγωγικά μάλιστα ενός άλλου πολιτικού κόμματος ως συνεργάτης στη Βουλή, με προφανή στόχο να παρουσιαστεί η προσωπική μου αίτηση ακυρώσεως στο ΣτΕ προ διετίας σε συσχετισμό με πολιτικά κόμματα, που ουδεμία σχέση είχαν με την αίτησή μου και να πληγεί η προσωπική και η επαγγελματική μου αξιοπιστία.

Στα πλαίσια της δικηγορικής μου ιδιότητας έχω υπογράψει σύμβαση ιδιωτικού δικαίου από 17.06.2012 προσωπικά με βουλευτή επαρχίας του Κόμματος Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή με πάγια περιοδική αμοιβή σύμφωνα με το άρθρο 28 παρ. 2 του Ν. 1366/1983 ως επιστημονικός συνεργάτης και αποκλειστικά για το κοινοβουλευτικό του έργο.

Παράλληλα, έχω συναλλαγές ως δικηγόρος και με άλλους εντολείς.

Η σύμβαση αυτή δεν αποτελεί καμία άγνωστη πτυχή, διότι έχει πρωτοκολληθεί στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών με υπ’ αριθμόν πρωτοκόλλου 7206/12.07.2012 σύμφωνα με τον Κώδικα Δικηγόρων.

Ούτε τυγχάνω μέλος ούτε συνεργάτης του Κόμματος Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή για να είμαι «εκλεκτός» σε εισαγωγικά και με υπονοούμενα.

Παρέχω ως επαγγελματίας νομικές συμβουλές σε βουλευτή του κόμματος, όπως σε όλους μου τους εντολείς.

Ως εκ τούτου, ζητώ να δημοσιευτεί πάραυτα η απάντησή μου στην εφημερίδα και στην ιστοσελίδα της και να ειδοποιηθώ για τη δημοσίευσή της. Περαιτέρω, να αφαιρεθεί πάραυτα το συκοφαντικό απόσπασμα του άρθρου που με αφορά και να ειδοποιηθώ για την αφαίρεσή του και επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου.