Ισραήλ εναντίον Χαμάς με τη διεθνή κοινότητα σε ρόλο θεατή

19.11.12


Η φωτογραφία που παραθέτω είναι η πιο ευχάριστη που μπορείτε να δείτε από τη νέα σφαγή στη Γάζα. Μπορείτε να δείτε αρκετές ακόμα με νεκρά βρέφη, τεμαχισμένους ενήλικες και διαλυμένες γειτονιές εδώ.

Το Ισραήλ επιχειρεί για πρώτη φορά μια τόσο αιματηρή επίδειξη δύναμης στον διαφορετικό αραβικό κόσμο που ανέδειξε η Αραβική Άνοιξη, επιλέγοντας να απαντήσει συνειδητά με τρομακτικά δυσανάλογο τρόπο στις τρομοκρατικές ενέργειες της Χαμάς.

Από την άλλη, η Χαμάς καταφέρνει μετά από 40 χρόνια να εκτοξεύσει πύραυλο μέσου βεληνεκούς εναντίον της Ιερουσαλήμ η οποία βρίσκεται σε απόσταση μεγαλύτερη των 70 χλμ. από τη Γάζα, κάτι που επιβεβαιώνει την αναβάθμιση του οπλισμού της.

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί ξανά απαθής τις εξελίξεις περιορίζοντας την παρέμβαση της σε άχρωμες κραυγές υπέρ μιας εκεχειρίας, μιας ακόμα που θα παρατείνει το αδιέξοδο στο Παλαιστινιακό.

Για ακόμα μια φορά, δεν διαπιστώνεται η απαραίτητη πολιτική βούληση από την πλευρά των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μια οριστική επίλυση του ζητήματος στην οποία δεν μπορεί παρά να περιέχεται η ίδρυση ενός παλαιστινιακού κράτους.