Μεταρρυθμιστές, επεισόδιο 281112

28.11.12

Σε λίγα λεπτά από τώρα ξεκινά στο αμφιθέατρο του ραδιοφωνικού σταθμού 9,84 μια πολυαναμενόμενη εκδήλωση στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ, της Δημοκρατικής Αριστεράς και 6 «μεταρρυθμιστικών» κινήσεων.

Θα αναφερθούν σε πολύ πρωτότυπα πράγματα όπως η Οικονομία και η Σοσιαλδημοκρατία. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν κυρίως πολιτικοί, πολιτευτές, δικηγόροι, καθηγητές και...



...δημοσιογράφοι.

Με λίγα λόγια, άνθρωποι που αγνοούν παντελώς πως λειτουργεί η πραγματική οικονομία. Οι περισσότεροι έχουν περάσει τα εξήντα κι ακόμα δεν έχουν καταλάβει ότι η μεταρρύθμιση δεν είναι ένα στατικό μέγεθος που χωράει σε κεφάλαια επιστημονικών εγχειριδίων.

Κάποιοι από αυτούς περιφέρουν εδώ και χρόνια ανεπιτυχώς -από κόμμα σε κόμμα- τη "μεταρρυθμιστική" τους πραμάτεια. Ας πούμε ο Νίκος Μπίστης έχει ήδη κυκλοφορήσει την αυτοβιογραφία του, έκτασης μάλιστα 694(!) σελίδων. Φοβάμαι ότι τώρα που επιχειρεί να αποκτήσει ξανά ρόλο στα πράγματα θα γράψει άλλες 694. Διαβάζω επίσης ότι θα υπάρξει μια εκπρόσωπος της κίνησης «Πρωτοβουλία Β». Υπήρχε και «Πρωτοβουλία Α» κι...αποσύρθηκε; Η «Γ» πότε θα βγει;

Πολύ λίγοι άνθρωποι κάνουν πάρα πολύ θόρυβο και στο τέλος οι περισσότεροι από αυτούς καταλήγουν στη μεγάλη αγκαλιά του πολιτικού συστήματος είτε ως ανώτεροι μετακλητοί κρατικοί αξιωματούχοι είτε ως συνεργάτες πολιτικών και κομμάτων.

Φτάνει. Κουραστήκαμε, σας καταλάβαμε. Η Παραπολιτική θα συνεχίσει να στηρίζει ιδέες και πολιτικές, όχι καμουφλαρισμένους προσωπικούς μηχανισμούς και φθαρμένους πλασιέ ψευδεπίγραφων εκσυγχρονιστικών ιδεών.

Να έχεις τον Σαμαρά να σε σώζει όλη μέρα, να έχεις και τους μεταρρυθμιστές να σε...μεταρρυθμίζουν; Πάει πολύ.