Ντόρα Μπακοιγάννη: Δεν θα αντέξουμε άλλο πακέτο λιτότητας, αντιμετωπίζουμε ανθρωπιστική κρίση

13.11.12


Συνέντευξη στο πρακτορείο Reuters παραχώρησε χθες η Ντόρα Μπακογιάννη η οποία κι εμφανίστηκε απρόθυμη να στηρίξει ξανά ένα τέτοιο πρόγραμμα λιτότητας όπως αυτό που ζητά η Τρόικα.

Παραθέτω ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα:

(...)Στην Ελλάδα σήμερα αντιμετωπίζουμε μια πολύ σοβαρή ανθρωπιστική κρίση, γι' αυτό ειλικρινώς ελπίζω οι Ευρωπαίοι εταίροι μας να...



...τηρήσουν τα δικά τους υπεσχημένα, ψηφίζοντας και συμφωνώντας το συντομότερο δυνατόν να μας δώσουν τη δόση. Αυτή η δόση είναι πολύ σημαντική για την Ελληνική οικονομία.
(...)
Σήμερα στην Ελλάδα κόβονται τα πάντα, τα επιδόματα των παιδιών, οι συντάξεις, φυσικά οι μισθοί. Και υπάρχουν πολλοί ανά τον κόσμο, όχι μόνο οι Έλληνες, όπως οι Financial Times ή οι New York Times που λένε πως μέτρα τόσο αυστηρής λιτότητας είναι αντιπαραγωγικά και τελικώς αυξάνουν την ύφεση και δεν φέρνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Βρισκόμαστε σε έναν φαύλο κύκλο. Γι' αυτό χρειαζόμαστε τη δόση αυτή το συντομότερο δυνατόν.
(...)
Θα σας πω την προσωπική μου άποψη, εγώ υπερψήφισα όλα τα πακέτα λιτότητας. Μάλιστα, εκδιώχθηκα και από το κόμμα μου για ένα διάστημα γι' αυτό το λόγο. Αλλά ειλικρινώς σας λέω, πως δεν θα αντέξουμε άλλο πακέτο λιτότητας. Ακόμη και εγώ, ως μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, και ως πολιτικός που τα υποστήριξε γιατί πιστεύω ακράδαντα στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται στην Ελλάδα, δεν θα υποστηρίξω άλλο πακέτο λιτότητας, γιατί ειλικρινώς πιστεύω  ότι δεν είναι η σωστή επιλογή από εδώ και πέρα.