Νομικό και πολιτικό ατόπημα από τον Χαράλαμπο Αθανασίου με «εγκύκλιο» για την ιθαγένεια

1.12.12

Αναρωτιέμαι σε ποια άλλη χώρα θα παρέμενε ακόμα υπουργός κάποιος ο οποίος παραβιάζει τη νομοθεσία και καταργεί στην πράξη τους στοιχειώδεις κανόνες της Πολιτκής.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικός Χαράλαμπος Αθανασίου έστειλε...



...στους δήμους της χώρας «εγκύκλιο» με την οποία τους ζητά να μην εφαρμόσουν το νόμο για την ιθαγένεια καθώς «προσεχώς» θα δημοσιευθεί σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Το σχετικό έγγραφο το οποίο έχει στη διάθεση της η Παραπολιτική, δεν φέρει καν τα τυπικά στοιχεία μιας εγκυκλίου και υπογράφεται μονάχα από τον ίδιο τον κ. Αθανασίου.



Η «εγκύκλιος» προκάλεσε την έντονη αντίδραση του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη ο οποίος σκοπεύει να συνεχίσει να εφαρμόζει το νόμο κανονικά ενώ ανάλογη στάση αναμένεται να τηρήσουν κι άλλοι δήμαρχοι ανά την Ελλάδα.

Σε σχετική ανακοίνωση της, η Δημοκρατική Αριστερά αναφέρει:

Καμία διαρροή ή φήμη δεν μπορεί να δικαιολογήσει αναστολή εφαρμογής ψηφισμένου από την Βουλή Νόμου. Δεν υπηρετείται η τήρηση της νομιμότητας όταν, χωρίς να υπάρχει δημοσίευση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη συνταγματικότητα διατάξεων του Νόμου για την Ιθαγένεια, δίδεται εντολή αναστολής εφαρμογής του υπάρχοντος Νόμου. Ο αρμόδιος Υπουργός οφείλει άμεσα να αποσύρει την απαράδεκτη εγκύκλιό του.