Στην Αθήνα ο Joe Trippi για το συνέδριο MeetGreece v.2.0

10.12.12

Αντιγράφω από το επίσημο site του συνεδρίου "meetGreece v.2.0" του οποίου κεντρικός καλεσμένος θα είναι ο Joe Trippi:

Ο Τζό Τρίπι είναι ένα από τα μεγαλύτερα μυαλά στην ιστορία της πολιτικής επικοινωνίας. Εργάστηκε για τον Τεντ Κένεντι, τον Γκάρι Χάρτ, το Γουόλτερ Μονταίηλ – ενώ ήταν η κινητήριος δύναμη πίσω από την καινοτόμο καμπάνια του Χάουαρντ Ντήν το 2004. Πρώην σύμβουλος εταιριών της Σίλικον Βάλεϊ, ο Τρίπι ήταν ο πρώτος ειδικός της πολιτικής επικοινωνίας ο οποίος αντιλήφθηκε και αξιοποίησε τη δυναμική...



...του διαδικτύου στην ανάπτυξη κοινωνικών κινημάτων. Η στρατηγική, η τακτική και τα εργαλεία τα οποία ανέπτυξε αποτέλεσαν τη βάση για την επιτυχία πολλών προσπαθειών – πολιτικών ή μη – με πιο γνωστή ανάμεσά τους την πρόσφατη καμπάνια του Μπαράκ Ομπάμα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Να τι είχε δηλώσει πριν από ένα έτος στο ΒΗΜΑ:

«Αυτό που βλέπουμε πλέον είναι μία μαζική μεταβίβαση εξουσιών στην κοινωνική βάση, καθώς με τα social media η δύναμη περνάει στα χέρια των ανθρώπων. Η εξουσία μετακόμισε! Αυτό το βλέπουμε στην Αίγυπτο και αλλού. Στις ΗΠΑ ο Ομπάμα έριξε τους Κλίντον, στους οποίους και ανήκε το κόμμα. Εάν ρωτούσες τα «αφεντικά» του κόμματος, ο Ομπάμα δεν ήταν καλή επιλογή. Όμως, ο κόσμος και τα social media νίκησαν το κομματικό κατεστημένο και πέταξαν έξω τους εκπροσώπους του. Οι Κλίντον έχασαν διότι πίστευαν ότι ο «παλιός τρόπος» έπιανε. Όμως, δεν δουλεύει και δεν θα ξαναδουλέψει!»