Ομολογιακό δάνειο ύψους 98 εκατ. ευρώ από ελληνικές τράπεζες εξασφάλισε το Mega

4.1.13

H εταιρεία Τηλέτυπος Α.Ε, στην οποία ανήκει ο τηλεοπτικός σταθμός Mega, ανακοίνωσε χθες τη σύναψη κοινού ομολογιακού δανείου ύψους 98 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το προϊόν του ομολογιακού δανείου θα χρησιμοποιηθεί για...


...την αναχρηματοδότηση του συνολικού υφιστάμενου τραπεζικού δανεισμού καθώς και για τη χρηματοδότηση γενικών επιχειρηματικών σκοπών της εταιρείας.

Σύμφωνα με το Capital.gr, στην παροχή του δανείου, «έχουν συνεργασθεί και οι τέσσερις μεγάλες ελληνικές τράπεζες» ενώ σημειώνεται ότι στο δανειακό σχήμα τελικά δεν έχει συμμετοχή καμία ξένη τράπεζα αν και αρχικά είχε επιδιωχθεί η συμβολική παρουσία στο σχήμα ενός ξένου τραπεζικού ομίλου. Στο σχήμα συμμετέχουν επίσης μικρότερες τράπεζες.

Σε πρώτη ανάγνωση, πρόκειται για μια θετική εξέλιξη, καθώς ο πιο σημαντικός τηλεοπτικός σταθμός της χώρας παίρνει μια ανάσα και φαίνεται να εξασφαλίζει την οικονομική του επιβίωση, κάτι που μοιάζει να λειτουργεί και υπέρ των εργαζομένων του.

Σε μια δεύτερη ανάγνωση όμως, ομολογώ ότι εκπλήσσομαι από το ύψους του δανείου που κατάφερε να αντλήσει ο σταθμός από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και μάλιστα πριν ολοκληρωθεί η ανακεφαλοποίηση του. Λογικά, πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα εγχώρια δάνεια που έχουν δοθεί εν μέσω της οικονομικής κρίσης.