Διώτης: Αντέγραψα και ζήτησα να καταστραφεί το usb που μου έδωσε ο Παπακωνσταντίνου!

15.1.13

Αντιγράφω από το Capital.gr

Στην παραδοχή πως αντέγραψε το στικάκι με την λίστα Lagarde που του είχε παραδώσει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, αλλά δεν το αλλοίωσε σε καμία περίπτωση, προβαίνει σήμερα με το υπόμνημα που κατέθεσε στους οικονομικούς εισαγγελείς ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης.

Μετά την αποκάλυψη ότι το στικάκι που παραδόθηκε στους οικονομικούς...


...εισαγγελείς έχει ημερομηνία γέννησης 8 Ιουλίου του 2011, ο κ. Διώτης αναλαμβάνει την ευθύνη για την αντιγραφή του memory stick, αλλά επιμένει στην άποψή του αφενός ότι δεν αλλοίωσε το περιεχόμενο του αρχείου και αφετέρου πως δεν κράτησε αντίγραφο, καθώς ζήτησε αυτό να καταστραφεί. 

Ο συγκεκριμένος ισχυρισμός που περιλαμβάνεται στο 10σέλιδο υπόμνημα εδράζεται στο επιχείρημα ότι αφενός μεν μη γνωρίζοντας τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών ζήτησε από τη συνεργάτιδά του, δικηγόρο Γαλάτεια Μανε, να πραγματοποιήσει την αντιγραφή (χωρίς να αναφέρει ημερομηνία) και αφετέρου, για να μην γίνει «κάποιος λάθος χειρισμός», ζήτησε να διαγραφεί το προηγούμενο αντίγραφο. Θεωρούσε προφανώς πως είχε στα χέρια του ένα πιστό αντίγραφο της λίστας που του είχε παραδοθεί, συνεπώς δεν υπήρχε η ανάγκη να κρατηθεί δεύτερο αντίγραφο.

Ο κ. Διώτης υποστηρίζει ότι άνοιξε τα αρχεία και έκανε αντίγραφο προκειμένου να αποκτήσει εικόνα του περιεχομένου τους και να ενημερώσει επαρκώς τον τότε υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, κάτι που έγινε στα τέλη Ιουλίου αρχές Αυγούστου του 2011.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Πλήρης ανατροπή δεδομένων. Περισσότερα σε λίγα.