Σε αποκαλυπτικό «εργαστηριακό έλεγο» υπέβαλε τη λίστα Λαγκάρντ το Hot Doc του Κώστα Βαξεβάνη

9.1.13

Το ποιος πείραξε τη λίστα Λαγκάρντ φέρεται να γνωρίζει ο Κώστας Βαξεβάνης, όπως προκύπτει από το πρωτοσέλιδο του περιοδικού Hot Doc, που κυκλοφορεί αύριο.

Παραθέτω το συνοδευτικό κείμενο του τεύχους:

Ποιος πείραξε τη λίστα; Το HOT DOC πήγε το φλασάκι για εργαστηριακό έλεγχο με τα λογισμικά που χρησιμοποιούν το FBI και οι σύγχρονες Αστυνομίες. Τι ίχνη υπάρχουν; Ποιος το πείραξε; Πότε και πώς έγινε η αλλοίωση;

Το τεύχος αυτό είναι η...


...συνέχεια της αποκάλυψης της Λίστας Λαγκάρντ που δημιούργησε όλες τις εξελίξεις.
Ενώ η δικαστική έρευνα δείχνει να περνάει από σκοπέλους και η απόδοση ευθυνών από την προανακριτική επιτροπή πέφτει θύμα σκοπιμοτήτων,το HOT DOC φωτίζει και πάλι το θέμα.

Δεν είναι μόνο το πρόσωπο το οποίο αλλοίωσε τα αρχεία, αλλά και η σκοτεινή διαδικασία που ακολουθήθηκε για την παραλαβή της. Δεκάδες ψέματα καλύπτουν το «πότε» και το «πώς». Δόθηκε η λίστα από τη Λαγκάρντ και εκτός επίσημης διαδικασίας; Ποιος είναι το νέο μυστηριώδες πρόσωπο που εμπλέκεται;

Σχόλιο Παραπολιτικής: Περιμένοντας τις πιθανές αποκαλύψεις, ίσως έχει μια αξία για την τεχνική διάσταση του θέματος, η χθεσινοβραδινή μας συνομιλία με τον Κώστα Βαξεβάνη στο Twitter.