Όταν ο Κουβέλης δήλωνε ότι «η ΔΗΜΑΡ δεν διαγράφει»

7.1.13

Παραθέτω ένα απόσπασμα από τη συνέντευξη του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» στις 25 Νοεμβρίου 2012:


-Στο κόμμα σας υπάρχουν βουλευτές που διαφωνούν συχνά με κομβικές αποφάσεις των οργάνων. Δεδομένου ότι η ΔΗΜΑΡ τάσσεται κατά διαγραφών από το κόμμα, θα μπορούσαμε να πούμε ότι το ίδιο ισχύει και για την παραμονή τους στην κοινοβουλευτική ομάδα;

Η κοινοβουλευτική μας ομάδα με συντριπτική πλειοψηφία στήριξε και στηρίζει τις......επιλογές της Δημοκρατικής Αριστεράς.  Η ΔΗΜΑΡ δεν διαγράφει και δεν έχουμε άλλωστε τέτοιες καταστατικές ρυθμίσεις. Σεβόμαστε τις μειοψηφικές απόψεις. Αξιώνουμε όμως ταυτόχρονα σεβασμό στη συλλογικότητα του κόμματος. Η προσωπική άποψη δεν μπορεί να γίνεται συμπεριφορά υπονόμευσης της συλλογικότητας αυτής. Ο καθένας πρέπει να την σέβεται και με αυτή να καθορίζει τη στάση του.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Νωρίτερα σήμερα, ο Φώτης Κουβέλης διέγραψε δυο βουλευτές του κόμματος, επειδή αρνήθηκαν να μην καταλογίσουν ευθύνες και στον Ευάγγελο Βενιζέλο για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Περισσότερα εδώ.