Αυξάνει το πολιτικό κεφάλαιο της Ν.Δ η θητεία Δένδια στο Υπ.Προστασίας του Πολίτη

9.1.13

Η Παραπολιτική είναι το μόνο μέσο το οποίο έχει θέσει κάποιους προβληματισμούς για τα αποτελέσματα της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς» σε σχέση με το υψηλό κόστος της.

Η Παραπολιτική είναι επίσης το μόνο το μέσο οποίο έχει αποφύγει να καλύψει τα γεγονότα της Βίλας Αμαλία καθώς θεωρούμε ότι η μιντιακή κάλυψη...


...του θέματος είναι αποπροσανατολιστική, όπως ακριβώς και η ατυχέστατη διαχείριση του ζητήματος από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Παρ' όλα αυτά, είμαστε σε θέση να διαπιστώσουμε ότι όλες αυτές οι ενέργειες που συντονίζονται από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια αυξάνουν το πολιτικό κεφάλαιο τόσο της κυβέρνησης όσο (και περισσότερο) της Νέας Δημοκρατίας του Αντώνη Σαμαρά.

Αν και αυτού του είδους την πολιτική ατζέντα την καθόρισε με ατσούμπαλο τρόπο η Χρυσή Αυγή, η αποφασιστικότητα που δείχνει τους τελευταίους μήνες η Ελληνική Αστυνομία είναι καλοδεχούμενη από την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας και μπορεί να αποδειχθεί αποτελεσματική και στην αποδυνάμωση του ακροδεξιού άκρου του πολιτικού συστήματος.

Θυμίζω, ότι σε ένα άρθρο που είχε προκαλέσει αντιδράσεις είχαμε υπογραμμίσει το εξής:

Ο Αντώνης Σαμαράς και οι παλιοί πολιτικοί φωνάζουν ότι η Χρυσή Αυγή δεν μπορεί να υποκαθιστά το Κράτος. Η Χρυσή Αυγή τους απαντά ότι δεν υπάρχει Κράτος. Οι πολίτες συμφωνούν μαζί της, κυρίως γιατί δεν υπάρχει Κράτος. Δεν είχε ο πολίτης την επιλογή μεταξύ μιας καλής Αστυνομίας κι ενός αιμοβόρου Χρυσαυγίτη. Είχε μόνο τον αιμοβόρο Χρυσαυγίτη και τον αξιοποίησε για να επανέλθει η τάξη στη γειτονιά του. Να τον πούμε "φασίστα"; Θα μας πει "καλύτερα φασίστας".

Η Αστυνομία μπορεί να μην έχει κερδίσει ολοκληρωτικά τη μάχη τον δρόμο αλλά έχει καταφέρει σε ένα βαθμό να κερδίσει ξανά τις εντυπώσεις σε επικοινωνιακό επίπεδο. Αν οι διάφορες επιχειρήσεις δεν περιοριστούν απλώς στις εντυπώσεις, ο Αντώνης Σαμαράς, με τη συμβολή του Νίκου Δένδια, θα έχει καταφέρει, απροσδόκητα με όρους ιστορικούς, να εξασφαλίσει για τον εαυτό του το ιδανικό προφίλ ενός συντηρητικού ηγέτη που τα τελευταία χρόνια απέτυχε να αναδείξει η ελληνική Κεντροδεξιά.

Αντί επιλόγου, θυμίζω, χωρίς κάποιο άλλο σχόλιο, ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είχε επιλέξει για την αντίστοιχη θέση τον Χρήστο Παπουτσή.