Αλέξης Τσίπρας: 100 οικογένειες του καζινοκαπιταλισμού κυβέρνησαν για 40 χρόνια την Ελλάδα

8.1.13

Παραθέτω ένα απόσπασμα από τη σημερινή ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στην Κ.Ο του κόμματος του:

(...)Κάποτε μιλάγαμε μόνο εμείς για το τρίγωνο της αμαρτίας « κόμματα- τράπεζες-μέσα ενημέρωσης». Το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα που αποφασίζει να δίνει δισεκατομμύρια ευρώ σε χρεοκοπημένες τράπεζες κι αυτές με τη σειρά τους...


...να χρηματοδοτούν μέσα ενημέρωσης της επιλογής τους, τα οποία βεβαίως ανταποδίδουν –κι έτσι κλείνει το κύκλωμα-με την υποστήριξή τους, τη σθεναρή υποστήριξή τους στο χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα.

Τώρα το αμαρτωλό τρίγωνο έχει την τιμητική του και στον ξένο Τύπο.
Το έγκλημα είναι επαχθές και δεν κρύβεται, γιατί ένας λαός, μια ολόκληρη χώρα γονάτισε για να σώζεται διαχρονικά ο πλούτος και οι καταθέσεις μιας διαπλεκόμενης ολιγαρχίας.

Πολλούς από αυτούς τους συναντήσαμε στη λίστα Λαγκάρντ. Μία παρέα 100 οικογενειών πολιτικής και οικονομικής εξουσίας, που διαχειρίζεται τις τύχες αυτού του τόπου τα τελευταία 40 χρόνια. Με μία βαθιά ταξική πολιτική εις βάρος των εργαζομένων και της κοινωνίας. Μία παρέα διαπλοκής και διαφθοράς που τελικά χρεοκόπησε τη χώρα. Και την χρεοκόπησε πρώτα ηθικά και μετά οικονομικά.

100 οικογένειες του καζινοκαπιταλισμού, που απλά αντάλλασσαν θέσεις, όσο τα δυο κόμματα εναλλάσσονταν στην εξουσία. Από καίριες πολιτικές θέσεις σε κρίσιμες οικονομικές θέσεις.
Πολυθεσίτες της εξουσίας, μεταφερόμενοι από πολιτικές θέσεις στη δημοσιογραφία και από εκεί σε καίρια οικονομικά πόστα.


Βρίσκονται όλοι εκεί. Ή σχεδόν όλοι. Γιατί η λίστα Λαγκάρντ είναι μία από τις πολλές λίστες, είναι μία από τις πολλές τράπεζες της Ελβετίας και άλλων χωρών όπου έχουν καταθέσεις αυτό που εμείς ονομάζουμε εγχώρια διαπλοκή.

Είναι όμως όλοι μέσα, πολιτικοί και αχυράνθρωποι, μεγαλοκατασκευαστές, εφοπλιστές, προμηθευτές του δημοσίου, μιντιάρχες. Είναι όλοι μέσα στις λίστες, αυτοί που με θράσος μας λένε τρία χρόνια τώρα πως για την κρίση φταίνε οι εργάτες και οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι μεροκαματιάρηδες. Πως χρεοκοπούμε επειδή είμαστε τεμπέληδες και διεφθαρμένοι ως λαός.
Είναι όλοι αυτοί μέσα που μας έλεγαν πως τώρα πρέπει οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι να ματώσουν και να φτωχύνουν για να σωθεί η χώρα.

Αυτοί που «όλοι μαζί τα φάγανε» και μετά τα έβγαλαν έξω, στις τράπεζες του εξωτερικού και στους φορολογικούς παραδείσους, και κατηγορούν εδώ και τρία χρόνια τους πολίτες, τους εργαζόμενους, τους απλούς ανθρώπους ως υπαίτιους για την κρίση.

Χρειάστηκε να φτάσει η χώρα μας μπροστά σε μία άνευ προηγουμένου ανθρωπιστική κρίση για να αποκαλυφθούν όλα. Η διαφθορά του συστήματος. Τα οικονομικά συμφέροντα και το πολιτικό τους προσωπικό.Η απροκάλυπτη συγκάλυψη των σκανδάλων και η ατιμωρησία.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Και θα έρθουν ο Στρατούλης με τον Λαφαζάνη και θα τρίξουν τα δόντια στους...καζινοκαπιταλιστές. Μάλιστα...