Επανήλθαν αναδρομικά από το 2008 τα προνόμια εισόδου στα ΑΕΙ για αθλητές!

28.2.13

Παραθέτω ένα απόσπασμα από σημερινό δελτίο Τύπου του υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη:

 Βάσει του νόμου 4115/2013 άρθρο 38 που ψηφίστηκε τον Ιανουάριο, επανήλθαν τα κίνητρα και προνόμια για τους υψηλού επιπέδου αθλητές – μαθητές. Πρόκειται για τις 6 Ολυμπιακές νίκες, οι 6 παγκόσμιες και οι 3 ΠανευρωπαΪκές μπαίνουν άνευ εξετάσεων σε όποια σχολή θέλουν. Οι υπόλοιπες ως το 8, μπαίνουν άνευ εξετάσεων σε ΤΕΦΑΑ και παίρνουν 30% μπόνους για άλλες σχολές το οποίο θα φτάσει στο 90% του τελευταίου εισακτέου, επομένως πάμε στο 41% μπόνους. Σε όποια κατηγορία διακριθούν εκτός των μικρών κατηγοριών, παίδων και κορασίδων. Στο......ίδιο άρθρο συμπεριλαμβάνεται η διεύρυνση της αθλητικής βάσης με τη δημιουργία ειδικών προγραμμάτων σχετικά με τα κίνητρα-προνόμια για τους αθλητές καθώς και τη διαμόρφωση νέων οργάνων για την υποστήριξη του Εθνικού Αθλητικού Σχεδιασμού, τα Περιφερειακά Συμβούλια καθώς και τα Περιφερειακά Γραφεία ώστε όλοι οι θεσμικοί φορείς να συμμετέχουν στον αθλητικό σχεδιασμό με αποκεντρωμένες δομές και λειτουργίες.

Να σημειωθεί ότι τα προνόμια θα ισχύσουν αναδρομικά από το 2008, οπότε και καταργήθηκαν τμε το Ν. 3708 και επανέρχονται τώρα. Όσοι αθλητές διακρίθηκαν από τότε μέχρι σήμερα θα έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν τα σχετικά έγγραφα και να διεκδικήσουν αυτά που δικαιούνται, ανάλογα με τις επιτυχίες τους.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Το αντιμεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης συνεργασίας συνεχίζεται και τα ΑΕΙ θα υποδεχθούν ξανά με τρόπο μαζικό φοιτητές χωρίς καμία διάθεση συμμετοχής στις ακαδημαϊκές του υποχρεώσεις.

Οι γονείς θα τρέχουν πάλι να δηλώσουν στο φύλλο αγώνος απίθανων αθλημάτων τα παιδιά τους, ώστε αυτά να μην σκιστούν στο διάβασμα στις Πανελλήνιες. Ποιος είχε καταργήσει τα προνόμια το 2008; Ο Γιάννης Ιωαννίδης!

Τότε είχε δηλώσει:

Είναι ένα λεπτό θέμα κατά την άποψη μου. Πρέπει να βοηθήσουμε τον αθλητισμό αλλά και να κυνηγήσουμε κάθε αρνητική παράμετρο. Έχουν γίνει παγκόσμια πρωταθλήματα με ... δύο χώρες. Σε μια παγκόσμια διοργάνωση θα πρέπει να μετέχουν τουλάχιστον είκοσι χώρες.Θέλουμε αθλητισμό και παιδεία".