Η χρυσαυγίτικη «διάπλαση των παίδων» ως σύμπτωμα κι όχι ως ασθένεια

27.2.13

Για μια «πρόκληση της Χρυσής Αυγής» μας ενημερώνει σήμερα η εφημερίδα «Τα ΝΕΑ» με το σχετικό ρεπορτάζ να τιτλοφορείται «Αποκάλυψη: Η χρυσαυγίτικη διάπλαση των παίδων».


Στην πραγματικότητα, δεν πρόκειται για καμία «αποκάλυψη». Η πηγή...



...της εφημερίδας είναι το...site της Χρυσής Αυγής όπου χθες αναρτήθηκε περήφανα ένα κείμενο που περιγράφει τη συγκεκριμένη δράση του κόμματος.


Σύμφωνα με την εκδοχή της Χρυσής Αυγής, το περασμένο Σάββατο ξεκίνησε στην Αρτέμιδα Αττικής «κύκλος πνευματικής αφύπνισης με την ονομασία Διάπλαση των Παίδων». Περίπου 20 παιδιά ηλικίας 6-10 ετών βρέθηκαν μαζί με τους γονείς τους στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης Ανατολικής Αττικής. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «δύο παιδαγωγοί της τοπικής οργάνωσης» μίλησαν στα παιδιά «για τη γέννηση του αρχαίου κόσμου σύμφωνα με την αρχαία ελληνική σκέψη, τους ολύμπιους θεούς, το αρχαίο ελληνικό πάνθεον και τη χριστιανική πίστη». Παρόμοιες δράσεις προαναγγέλλονται ως «προσπάθεια αναγέννησης του ελληνικού πνεύματος».

Προσωπικά, η είδηση δεν με σοκάρει ή μάλλον δεν με σοκάρει περισσότερο από την ίδια την εκλογική επιτυχία της Χρυσής Αυγής η οποία στις εκλογές του Ιουνίου έλαβε 426.025 ψήφους. Τι μας κάνει εντύπωση; Ότι από τους 426.025 ψηφοφόρους της βρέθηκαν κάποιοι γονείς που έκριναν τους «παιδαγωγούς» του κόμματος κατάλληλους για τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους; Μήπως κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας;

Τέλος, αν το θέμα είναι η πολιτικοποίηση ανηλίκων, οφείλουμε να εντάξουμε στην κριτική μας και τις επιλογές άλλων κομμάτων όπως πχ του ΚΚΕ που χρόνια τώρα επιχειρεί να αυξήσει την επιρροή της ΚΝΕ στους κόλπους των μαθητών.

Συνοψίζοντας, εγώ δεν βλέπω καμία «πρόκληση» της Χρυσής Αυγής. Επιβεβαιώνω απλώς για ακόμα μια φορά ότι υπάρχουν ψηφοφόροι-γονείς πρόθυμοι να παραδώσουν τα παιδιά τους και τη διάπλαση τους σε αιμοδιψείς, ημιμαθείς φασίστες. Δεν απάγει ανήλικα η Χρυσή Αυγή, έχει κερδίσει απλώς την εμπιστοσύνη μερικών συμπολιτών μας...