Κασουλίδης: Ναι, εκατομμύρια ευρώ καταθέσεων έκαναν φτερά από υποκαταστήματα του εξωτερικού

27.3.13

Επιβεβαίωσε ο κύπριος υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, μιλώντας στους Νέους Φακέλους της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ ότι, εκατομμύρια ευρώ έκαναν φτερά από υποκαταστήματα κυπριακών τραπεζών στο εξωτερικό ενώ οι Τράπεζες στην Κύπρο ήταν κλειστές.

Απεδείχθη ότι από υποκαταστήματα των τραπεζών στο εξωτερικό έγιναν μεγάλες αναλήψεις, με πρόσχημα μεταξύ άλλων την ανθρωπιστική βοήθεια, οι οποίες απέβησαν μοιραίες για τη Λαϊκή Τράπεζα.

Υπενθυμίζουμε ότι, τηλεγράφημα...


...του πρακτορείου Reuters το βράδυ της Δευτέρας, επικαλούμενο πηγές από τις Βρυξέλλες, τη Φρανκφούρτη και τη Λευκωσία, ανέφερε ότι μεγάλα ποσά έφυγαν από κυπριακές τράπεζες πριν, αλλά και μετά το «όχι» των Κυπρίων βουλευτών στην αρχική πρόταση του Eurogroup, «χωρίς κανείς να ξέρει πόσα χρήματα έφυγαν και πού πήγαν».

Το τηλεγράφημα έκανε αναφορά στην απρόσκοπτη λειτουργία της Τράπεζας Κύπρου και της Λαϊκής στη Βρετανία και της τράπεζας Uniastrum στη Ρωσία, το 80% της οποίας ανήκει στην Τράπεζα Κύπρου. Στις τράπεζες αυτές δεν έχει επιβληθεί όριο στις αναλήψεις και στις συναλλαγές.

Πηγή: ΣΚΑΙ

Σχόλιο Παραπολιτικής: Η επιβεβαίωση μιας τέτοιας είδησης θα οδηγήσει αργά ή γρήγορα την Κύπρο σε μια έντονη εσωτερική πολιτική κρίση.

Είναι πολύ δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι τα παραθυράκια αυτά δεν έμειναν σκόπιμα ανοιχτά για να προστατευτούν όσο το δυνατόν περισσότεροι συγκεκριμένοι καταθέτες. Εκτιμώ ιδιαίτερα τον κ. Κασουλίδη αλλά νομίζω ότι οι ευθύνες της κυβέρνησης Αναστασιάδη για το θέμα, είναι τεράστιες.