Κρίσιμες στιγμές για το μέλλον της Λαϊκής Τράπεζας

21.3.13

Δραματικές είναι οι ώρες για την Λαϊκή Τράπεζα, αφού σύμφωνα με τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, εάν η Βουλή δεν ψηφίσει τα δύο νομοσχέδια για αναδιάρθρωση του τραπεζικού τομέα, τότε θα πάει σε χρεοκοπία και κλείσιμο.

"Η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου έχει εισηγηθεί την κατεπείγουσα κατάθεση και άμεση ψήφιση σε Νόμο από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, νομοθετικού...


...πλαισίου αναφορικά με την εξυγίανση και ανάκαμψη του κυπριακού τραπεζικού συστήματος.

Με τη διαδικασία της εξυγίανσης αποτρέπεται ο κίνδυνος τραπεζικής χρεοκοπίας και προστατεύονται στο σύνολο τους όλες οι ασφαλισμένες καταθέσεις, μέχρι του ποσού των 100.000 ευρώ, είπε ο Πανίκος Δημητριάδης.

«Επίσης δημιουργούνται οι προϋποθέσεις ανάκαμψης του τραπεζικού συστήματος και διασφαλίζονται θέσεις εργασίας. Η εξυγίανση αποτελεί σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της επίτευξης συμφωνίας οικονομικής στήριξης της Κυπριακής Δημοκρατίας από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης και το ΔΝΤ, ενώ παράλληλα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την παροχή της απαραίτητης ρευστότητας στο κυπριακό τραπεζικό σύστημα», τόνισε.

«Σε διαφορετική περίπτωση η Λαϊκή Τράπεζα θα οδηγηθεί σε άμεση χρεοκοπία και τερματισμό των εργασιών της, με καταστροφικές συνέπειες για τους εργαζομένους, τους καταθέτες στο σύνολο τους, το τραπεζικό μας σύστημα και την οικονομία της χώρας», κατέληξε.

Πηγή: Σίγμα

Σχόλιο Παραπολιτικής: Είναι σαφές ότι πλέον έχουμε εισέλθει στην κρίσιμη φάση των ελιγμών που θα επιχειρήσει η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Θα χρειαστεί υπομονή.