Να απολυθούν οι επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι; Όχι, να το συζητήσουμε κι άλλο

6.3.13

Το θέμα της απομάκρυνσης των 7.000 επίορκων δημοσίων υπαλλήλων έθεσε μετ' επιτάσεως η τρόικα στην συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, καλώντας την κυβέρνηση να τους δείξει την πόρτα της εξόδου από το Δημόσιο.


Μάλιστα, μετά την συνάντηση του κ. Στουρνάρα με τους εκπροσώπους των δανειστών ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μετέβη...



...στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, για να συζητήσει το θέμα με το κυβερνητικό συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το οποίο συνεδριάζει το μεσημέρι της Τετάρτης.

Αν δεν υλοποιηθεί η απομάκρυνση των επίορκων, οι δανειστές επισείουν την απειλή οριζόντιων απολύσεων και το πάγωμα της εκταμίευσης της επόμενης δόσης, ύψους 2,8 δισ. ευρώ.

Πηγή: In.gr

Σχόλιο Παραπολιτικής: Διαβάζω εδώ και δυο χρόνια ότι το ελληνικό Δημόσιο γνωρίζει ποιοι είναι οι επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι και σκοπεύει να τους απολύσει. Δεν το έχει κάνει ακόμα.

Υποθέτω ότι θα υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος που πληρώνουμε ακόμα ανθρώπους που έχουν αποδειχθεί φαύλοι, οπότε ας μην βιαστούμε. Καλύτερα να κόψουμε μισθούς και συντάξεις παρά να απολύσουμε έστω κι έναν δημόσιο υπάλληλο, ακόμα κι αν αυτός είναι λαμόγιο...