Πλήγμα για την κυβέρνηση: Παραιτήθηκαν οι Μέργος, Αθανασόπουλος

10.3.13

Τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά το Σάββατο ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Γιώργος Μέργος και ο πρόεδρος του Ταμείου Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) Τάκης Αθανασόπουλος, μετά την άσκηση δίωξης κατά του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ κατά το έτος 2009 στο οποίο ήταν μέλη, σχετικά με την ανάθεση κατασκευής της μονάδας παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος του Αλιβερίου.

Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, γενική...


...γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών αναλαμβάνει η Χριστίνα Παπακωνσταντίνου, η οποία διατηρεί τη θέση της γενικής γραμματέως Δημοσιονομικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών.

Στην επιστολή του ο κ. Μέργος αναφέρει ότι «η ασκηθείσα ποινική δίωξη εναντίον του πρώην ΔΣ της ΔΕΗ, του οποίου υπήρξα μέλος, με υποχρεώνει για λόγους ευθιξίας και μόνο να υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών».

Στην επιστολή παραίτησής του ο κ. Αθανασόπουλος αναφέρει ότι «η άσκηση ποινικής δίωξης για αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ, όπου προήδρευα, παρέχει την ευκαιρία απόδειξης ότι υπηρετήθηκε άρτια το δημόσιο συμφέρον και εκείνο της ΔΕΗ».

«Η έξωθεν καλή μαρτυρία μου, ασφαλώς κατ' ουδέν θίγεται. Όμως, η μερίδα εκείνη της κοινής γνώμης που αρνείται τις αποκρατικοποιήσεις, ενδεχομένως, να αισθανθεί ότι δεν αποτελώ, πλέον, εγγυητή του θεσμού. Υπό τα άνω -και μόνο- υποβάλλω την παραίτησή μου από την Προεδρία του ΤΑΙΠΕΔ» τονίζει.

Ο υπουργός Οικονομικών ευχαρίστησε με δήλωσή του τόσο τον κ. Μέργο όσο και τον κ. Αθανασόπουλο.

Πηγή: Τα ΝΕΑ

Σχόλιο Παραπολιτικής: Από την πρώτη στιγμή δεν κατανόησα γιατί προτιμήθηκε η επιλογή του κ. Μέργου o οποίος είχε ταυτιστεί με την εποχή Αλογοσκούφη κι όχι κάποιου τεχνοκράτη ο οποίος θα αποτελούσε και μια πολιτική επιλογή εφάμιλλη με αυτή του πολιτικού του προϊστάμενου.

Ως πότε θα ταλαιπωρούν τη χώρα τα απόνερα της θλιβερής πενταετίας Καραμανλή;