Δημοσκόπηση Metron Analysis: Το 30% των πολιτών συμφωνεί ότι ήταν καλύτερα στη Χούντα

21.4.13

Σάλος έχει προκαλέσει το δημοσκοπικό εύρημα της Metron Analysis που φιλοξενεί σήμερα η Ελευθεροτυπία σύμφωνα με το οποίο το 30% των ερωτηθέντων συμφωνεί με την άποψη ότι ήταν καλύτερα στη Χούντα.


Πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν ότι...



...κακώς η εταιρία δημοσκοπήσεων έθεσε ένα τέτοιο ερώτημα, κριτική που κατά τη γνώμη μου δεν έχει βάση ενώ δεν βρίσκω καθόλου προβληματική και τη διατύπωση.

Το μόνο που αναρωτιέμαι είναι αν έχει κάποια αξία η οποιαδήποτε απάντηση των ερωτηθέντων από τη στιγμή που ηλικιακά ελάχιστοι από αυτούς έχουν γνωρίσει βιωματικά την εποχή της Χούντας. Βέβαια, το μεγαλύτερο ποσοστό αποδοχής της Χούντας εμφανίζεται στην ηλικιακή ομάδα «65+», κάτι που προσωπικά με εξοργίζει. Νιώθω μόνο ντροπή για όσους αντιδρούν στην περικοπή των συντάξεων τους αμφισβητώντας τη δημοκρατία.

Αν κάτι δείχνει αυτό το εύρημα, είναι το που οδηγεί η ημιμάθεια, ο άθλιος μηδενισμός που προωθούν  τα περισσότερα ΜΜΕ κι αρκετοί πολιτικοί αλλά και η αποτυχία των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου να πείσουν για την ορθότητα των θέσεων και των επιλογών τους.