Με σφαίρες απάντησαν στα δίκαια αιτήματα ξένων εργαζομένων/δούλων στη Μανωλάδα

17.4.13

Με κυνηγετικές καραμπίνες τρεις Έλληνες επιστάτες άνοιξαν πυρ εναντίον 200 Μπαγκλαντεσιανών που ζήτησαν τα δεδουλευμένα τους, σε καλλιέργειες στη Μανωλάδα.


Το απίστευτο περιστατικό ξεκίνησε όταν...


...οι εκατοντάδες αλλοδαποί καλλιεργητές πήγαν το απόγευμα της Τετάρτης στο 41ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Πύργου-Πατρών για να συναντήσουν τους τρεις Έλληνες επιστάτες (21, 27 και 39 ετών) και να ζητήσουν τα δεδουλευμένα έξι μηνών.

Ακολούθησε λογομαχία μεταξύ των και αμέσως μετά οι επιστάτες πήραν τα όπλα και άρχισαν να πυροβολούν τυφλά, στο πλήθος. Οι εργάτες έτρεχαν πανικόβλητοι και δέχονταν τα σκάγια στις πλάτες τους και στο σώμα. Είκοσι εξ αυτών νοσηλεύονται σε περιφερειακά νοσοκομεία.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες ότι κάποιοι από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση. Συνελήφθη ο 57χρονος εργοδότης των τριών επιστατών.


Σχόλιο Παραπολιτικής: Φαντάζομαι ότι αυτοί που πιστεύουν ότι «οι ξένοι μας παίρνουν τις δουλειές» θα ήταν πολύ πρόθυμοι να αντικαταστήσουν τους συγκεκριμένους εργαζομένους από το Μπαγκλαντές, αν αυτοί απελαθούν.

Εξάλλου, εκπλήσσομαι θετικά με τη σύλληψη του εργοδότη από την Ελληνική Αστυνομία. Οι εργοδότες της Μανωλάδας προστατεύονται εδώ και χρόνια από πολύ ισχυρά κυκλώματα διαφόρων ειδών.