Νέο θαύμα από την Τρ.Πειραιώς: Δικιά της και η Millenium Bank!

19.4.13

Το πράσινο φως για την εξαγορά της Millenium Bank από την Τράπεζα Πειραιώς άναψε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Παράλληλα, η πορτογαλική μητρική της Millennium, BCP, θα συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου με 400 εκατ. ευρώ, κάτι που σημαίνει, ότι μαζί με τα 140 εκατ. ευρώ που θα δώσει η Societe Generale μετά την...


...πώληση της Geniki Bank, η Πειραιώς έχει ήδη εξασφαλίσει ότι θα καλύψει το στόχο του 10% της ιδιωτικής συμμετοχής στην αύξηση κεφαλαίου.

Το ζήτημα για τη διοίκηση της Πειραιώς είναι πλέον να εξασφαλίσει συνολικά 733 εκατ. ευρώ από ιδιώτες μετόχους, ώστε να μην χρειαστεί να εκδώσει μετατρέψιμες ομολογίες (CoCo’s).

Η απόκτηση της Millennium έρχεται στη συνέχεια της απόκτησης του υγιούς τμήματος της Αγροτικής Τράπεζας και της εξαγοράς της Γενικής, και με αυτό τον τρόπο ισχυροποιείται ακόμη περισσότερο ο όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς ενόψει και της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

Πηγή: In.gr

Σχόλιο Παραπολιτικής: Θυμίζω ότι η Τρ.Πειραιώς έχει αναλάβει και τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα.

Δεν φτάνει το ελληνικό λεξιλόγιο για να περιγραφούν τα όσα έχει καταφέρει ο Σάλλας τα τελευταία δυο χρόνια. Παρακαλούνται οικονομολόγοι και τραπεζικοί αναλυτές να σκίσουν τα πτυχία τους. Εδώ είναι Βαλκάνια...