Οργανωμένο σχέδιο εξόντωσης του ισχυρίζεται ότι αποκαλύπτει ο Κώστας Βαξεβάνης

22.4.13

Την ύπαρξη οργανωμένου σχεδίου ηθικής αλλά και φυσικής του εξόντωσης ισχυρίζεται εδώ και λίγες μέρες ότι αποκαλύπτει ο γνωστός δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, μέσα από τις σελίδες του τελευταίου τεύχους του περιοδικού Hot Doc.

Χθες μάλιστα προχώρησε και στη δημοσιοποίηση 2 βίντεο τα οποία περιέχουν τη μαρτυρία...



...μιας γυναίκας η οποία συμμετείχε στην οργάνωση του σχεδίου.

Η «μάρτυρας» ισχυρίζεται ότι ήταν αυτή που δημιούργησε μια πλαστή απόδειξη πληρωμής του δημοσιογράφου από την ΕΥΠ την οποία οι εντολείς της διοχέτευσαν στον Τύπο με στόχο να συκοφαντήσουν τον Βαξεβάνη.

Πράγματι, μια τέτοια πλαστή απόδειξη δημοσιεύθηκε στο blog Fimotro στο οποίο φέρεται να έχει κάποια συμμετοχή ο δημοσιογράφος περιθωριακών ΜΜΕ Γιάννης Παπαγιάννης. Ο Βαξεβάνης μάλιστα καταφέρεται ευθέως εναντίον του με άρθρο του (εδώ).

Παραθέτουμε ενδεικτικά ένα από τα δυο επίμαχα βίντεο:


Η Παραπολιτική, όπως και οι περισσότεροι από εσάς, δεν είναι σε θέση να διασταυρώσει την ακρίβεια των ισχυρισμών του Κώστα Βαξεβάνη αλλά παράλληλα δεν μπορεί να τους απορρίψει επιπόλαια με το επιχείρημα «δεν γίνονται τέτοια πράγματα στην Ελλάδα».

Εξάλλου, ανήκουμε σε εκείνους που θεωρούν απόλυτα θετική διαχρονικά τη συμβολή του Βαξεβάνη στην αποκάλυψη διαφόρων σκανδάλων, παρόλο που δεν συμφωνούμε πάντα με τις επικοινωνιακές διαστάσεις που θεμιτά ο καθένας επιλέγει να δώσει στη δουλειά του.

Τέλος, μας προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση η σιωπή των πάντων για το συγκεκριμένο ισχυρισμό του γνωστού δημοσιογράφου. Στην Ελλάδα, η σιωπή ποτέ δεν έχει αποδειχθεί τυχαία.