Τερμάτισε την ανευθυνότητα το ΑΚΕΛ: Προτείνει έξοδο της Κύπρου από την Ευρωζώνη!

30.4.13

Κατά της δανειακής σύμβασης και του Μνημονίου τάσσεται αύριο η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΑΚΕΛ κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων μετά από απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, η οποία συνήλθε χθες σε πολύωρη συνεδρία, ανακοίνωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαϊδης.

«Η μόνη επιλογή της Κύπρου είναι η λύση εκτός δανειακής σύμβασης και μνημονίου, ενώ η  αναζήτηση μια τέτοιας λύση...


...το πιθανότερο ισοδυναμεί με απόφαση εξόδου της Κύπρου από την οικονομική και νομισματική ένωση του Ευρώ», είπε ο κ. Λουκαϊδης.

Πρόσθεσε ότι «αυτή η λύση είναι μια, επίσης, επώδυνη επιλογή και οι αναμενόμενες συνέπειές της δημιουργούν την ανάγκη μέγιστης λαϊκής στήριξης και απαιτούν θυσίες».

Ο κ. Λουκαϊδης είπε ότι «όπως η Κεντρική Επιτροπή υπογραμμίζει μέσα από την σημερινή απόφαση, η διαδικασία εξόδου από τον μνημονιακό ζυγό και η ενδεχόμενη επιστροφή σε εθνικό νόμισμα και η έξοδος από την Ευρωζώνη δεν θα είναι ένας δρόμος στρωμένος με ροδοπέταλα, ενώ θα είναι επίσης μια πολύ επώδυνη επιλογή και με κανένα τρόπο δεν θέλουμε να δημιουργούμε ψευδαισθήσεις».

«Τονίζεται, όμως, επαναλαμβάνω, μέσα από την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, η πεποίθηση ότι έστω κι αν υπό τις περιστάσεις πρόκειται για μια επώδυνη επιλογή και ταυτόχρονα για μια σοβαρή εναλλακτική επιλογή, η οποία μπορεί να δώσει προοπτική στην κυπριακή οικονομία και να απαλλάξει την Κύπρο από πολιτικές δεσμεύσεις και άλλου χαρακτήρα εξαρτήσεις, που επηρεάζουν ευρύτερα θέματα, όπως και το Κυπριακό και το φυσικό αέριο», σημείωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ.

Πηγή: 24h.com.cy

Σχόλιο Παραπολιτικής: Το «κομμουνιστικό» κόμμα που κυβέρνηση και διέλυσε την Κύπρο όχι μόνο δεν διαθέτει τη γενναιότητα να αναλάβει τις ευθύνες του αλλά ταυτόχρονα προτείνει ως λύση την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη.

Χωρίς να θεωρώ ότι για το οικονομικό μοντέλο της Κύπρου αποτελεί μονόδρομο το ευρώ, δεν μπορώ να μην σχολιάσω το απίστευτο θράσος του ΑΚΕΛ το οποίο υποτίθεται ότι αγωνιζόταν τους τελευταίους μήνες της διακυβέρνησης του για τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας.