Διακριτικές αποστάσεις Αβραμόπουλου από Σαμαρά για ΕΡΤ: Την στιγμή αυτή προέχει η ενότητα

15.6.13

Αναφορικά με το ζήτημα της ΕΡΤ, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Όλοι γνωρίζουμε ότι ο δημόσιος τομέας πάσχει. Είναι δε, ο βασικότερος παράγοντας που συνέβαλε στην οικονομική κρίση. Απαιτείται, με βαθιές τομές, η εξυγίανση και το νοικοκύρεμα του. Από αυτήν την απόφαση, δεν μπορεί να εξαιρεθεί η ΕΡΤ, η οποία από μόνη της και όχι μόνο με ευθύνη του προσωπικού της, συγκεντρώνει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά ενός ξεπερασμένου μοντέλου λειτουργίας και διαχείρισης.

Αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι τελειώνει η δημόσια τηλεόραση. Το αντίθετο. Η εξυγίανσή της θα την......καταστήσει πιο λειτουργική και πιο ανταγωνιστική. Πιο κοντά στον πολίτη, με ακόμα πιο ανεξάρτητη φωνή και ρόλο.

Στην κατεύθυνση αυτή, η κυβέρνηση ανέλαβε πρωτοβουλίες και μόλις χθες ο Πρωθυπουργός έκανε ένα γενναίο και σημαντικό βήμα συνάντησης με τους άλλους πολιτικούς Αρχηγούς, από τους οποίους αναμένεται μια αντίστοιχη στάση ευθύνης.

Οφείλουμε όλοι να αποφύγουμε μία ασύμμετρη ζημιά που θα βλάψει τη συλλογική προσπάθεια όλων να βγει η Ελλάδα από την κρίση, να προστατεύσουμε τα θετικά αποτελέσματα που έχει φέρει η συνεργασία των τριών κομμάτων και να μην πάνε χαμένες οι θυσίες που υφίσταται ο ελληνικός λαός.

Την στιγμή αυτή προέχει η ενότητα, η σύνεση και η διορατικότητα».

Σχόλιο Παραπολιτικής: Προσωπικά, είχα ξεχάσει και την ίδια την ύπαρξη του Δημήτρη Αβραμόπουλου ο οποίος είχε επιλέξει να κρύβεται επιμελώς από τη δημοσιότητα.

Παρεμβαίνει μετά από καιρό, όχι τηρώντας τη σκληρή γραμμή Σαμαρά υπέρ των δήθεν μεταρρυθμίσεων. Μπορεί η δήλωση αυτή να μοιάζει σε πρώτη ανάγνωση υποστηρικτική στον πρωθυπουργό αλλά οι γνώστες των διαδρόμων δεν συμφωνούν πάρα πολύ.

Παρατηρείστε ότι χαρακτηρίζει «γενναίο» το χθεσινό βήμα οπισθοχώρησης του Σαμαρά κι όχι την αρχική επιλογή του να κινηθεί με πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

Εξάλλου, ήδη αρκετοί προσπαθούν να πλασάρουν τον «μετριοπαθή» Αβραμόπουλο ως πρωθυπουργό μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας.