Διευκρινίσεις από το ΣτΕ για την άμεση εφαρμογή της απόφασης για την ΕΡΤ

18.6.13

Από το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο δόθηκαν νέες διευκρινίσεις για την επίμαχη προσωρινή διαταγή του κ. Μενουδάκου, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Κατ’ αρχάς επισημάνθηκε ότι ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Σιμος Κεδίκογλου θα πρέπει...


...άμεσα να ορίσουν το προσωπικό για την προσωρινή λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης.

Το προσωπικό αυτό (που θα έχει κατά ένα τρόπο τη μορφή προσωπικού ασφαλείας) θα προσληφθεί με σύμβαση έργου ή με σύμβαση ορισμένου χρόνου. Το αν αυτό το προσωπικό θα προέρχεται από το απολυμένο προσωπικό της ΕΡΤ ή από άλλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού ή δημόσιου φορέα, αυτό θα καθοριστεί από τους δύο συναρμόδιους υπουργούς.

Το προσωρινό αυτό προσωπικό θα λειτουργήσει αμέσως τις συχνότητες της δημόσιας τηλεόρασης και ραδιοφωνίας.
(...)

Πάντως δεν αποκλείστηκε το ενδεχόμενο να εκδοθεί μέσα στην εβδομάδα απόφαση επί του αιτήματος της ΠΟΣΠΕΡΤ για έκδοση αναστολής, εάν προκύψουν νέα σημαντικά δεδομένα που ανατρέπουν το σημερινό χάρτη στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

Για το γεγονός ότι δεν έχει επανέλθει ακόμα το σήμα της δημόσιας τηλεόρασης, διευκρινίστηκε ότι δεν προβλέπεται δικονομικά κάποια ενέργεια του κ. Μενουδάκου.

Αντίθετα όμως μπορεί η ΠΟΣΠΕΡΤ να προσφύγει εγγράφως στον πρόεδρο του ΣτΕ για το επίμαχο ζήτημα, δηλαδή την μη εκτέλεση της προσωρινής διαταγής του. Στην τελευταία αυτή περίπτωση θα εξετασθεί τι δικονομικές δυνατότητες έχει ο κ. Μενουδάκος για να κινηθεί, χωρίς να αποκλείεται και η εισαγγελική επίκληση

Πηγή: Τα ΝΕΑ

Σχόλιο Παραπολιτικής: Κάπως έτσι, ο Σαμαράς πίστεψε ξανά στον άγιο Βασίλη. Νομίζω ότι ούτε ο ίδιος ο Κεδίκογλου δεν θα έδινε μια τέτοια ερμηνεία στη χθεσινή απόφαση.

Η Νέα Δημοκρατία προκάλεσε νομικό χάος με την έκδοση πράξεως νομοθετικού περιεχομένου αναγκάζοντας τους πάντες να τρέχουν. Αν μάλιστα απόψε στη Βουλή δεν κυρωθεί αυτή η πράξη, το νομικό χάος θα πολλαπλασιαστεί.

Σε πολιτικό επίπεδο πάντως, το αδιέξοδο είναι τεράστιο. Ποιος θα διώξει τους συγκεντρωμένους από το Ραδιομέγαρο τώρα που ο μεταρρυθμιστής Σαμαράς τους έβγαλε στον δρόμο; Ποιος θα διαλέξει το προσωπικό ασφαλείας;