Επιτυχία Στυλιανίδη: Τα πήγε τόσο άσχημα ώστε να καταφέρει να αντικατασταθεί από τον Μιχελάκη

25.6.13

Δεν μας αρέσει να περιαυτολογούμε αλλά η χθεσινή αποπομπή του Ευριπίδη Στυλιανίδη από την κυβέρνηση, μας πήγε ένα χρόνο πίσω, τότε που με τον παρακάτω τρόπο σχολιάσαμε την επιλογή του Αντώνη Σαμαρά να του αναθέσει το υπουργείο Εσωτερικών:


Τη θέση του στο υπουργείο Εσωτερικών καταλαμβάνει......μια άλλη σπουδαία φυσιογνωμία τη Συγγρού, ο Γιάννης Μιχελάκης, ο μεγαλύτερος συκοφάντης των μεταρρυθμίσεων που επιχείρησε κι εν μέρει υλοποίησε η κυβέρνηση Παπανδρέου. Αποτελεί μάλλον κατόρθωμα για τον Στυλιανίδη το να κριθεί αναγκαία η αποπομπή του, ακόμα κι αν αυτή απαιτεί την αντικατάσταση του από κάποιον όπως ο Μιχελάκης.

Στον ένα χρόνο πάντως της θητείας του στο ΥΠΕΣ, ο Στυλιανίδης έφερε εις πέρας σπουδαίο έργο, σημαντικότερες στιγμές του οποίου είναι οι παρακάτω:

1. Κανόνισε να παίξει φιλικό με τον Πανθρακικό, την ομάδα της εκλογικής του περιφέρειας, η Μπάγερν Μονάχου (εδώ).

2. Δήλωσε ότι η κυβέρνηση Σαμαρά τα πάει τόσο καλά ώστε τώρα είμαστε εμείς αυτοί που κουνάμε το δάχτυλο στην Ευρώπη (εδώ).

3. Η απεργία στο Μετρό μας θύμισε πόσο καμάρωνε για τις προσλήψεις συντοπιτών του στις συγκοινωνίες την εποχή που ήταν υπουργός Μεταφορών (εδώ).

4. Δήλωσε ότι ο Κώστας ο Καραμανλής αποτελεί εθνική εφεδρεία (εδώ).