Μέχρι που θα φτάσει η Δημοκρατική Αριστερά την αντίθεση στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ;

5.6.13

Κατά της εκχώρησης της ΕΥΑΘ σε ιδιώτες τάχθηκε ο Φώτης Κουβέλης, σε δηλώσεις που έκανε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη, μετά από συνάντηση που είχε με το δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη.

«Οι μεταρρυθμίσεις είναι αναγκαίες, αλλά δεν είναι ουδέτερες, πρέπει...



...να έχουν δημοκρατικό περιεχόμενο», τόνισε o πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και πρόσθεσε ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό και ως εκ τούτου δεν νοείται παραχώρησή του στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Πηγή: Egnatiapost

Σχόλιο Παραπολιτικής: Προσωπικά, δεν έχω καταλήξει ακόμα στο αν συμφωνώ ή όχι με την άμεση διάθεση σε ιδιώτες μιας εταιρίας ύδρευσης, πόσο μάλλον από τη στιγμή που αυτή φέρεται να εμφανίζει ικανοποιητική κερδοφορία (εδώ).

Η Δημοκρατική Αριστερά όμως φαίνεται ότι έχει καταλήξει κι ότι διαφωνεί απόλυτα. Μιας και οι διαπραγματεύσεις για την πώληση της ΕΥΑΘ έχουν φτάσει στην τελική φάση (εδώ), τι ακριβώς σκοπεύει να κάνει το κόμμα του Φώτη Κουβέλη για να ακυρώσει την ιδιωτικοποίηση που πλησιάζει;

Φαντάζομαι ότι θα έχουν πια συνειδητοποιήσει στη Δημοκρατική Αριστερά ότι το επικοινωνιακό δόγμα «δηλώνουμε ότι διαφωνούμε με όλα αλλά τα ανεχόμαστε» τους γελοιοποιεί και δεν τους προσφέρει κανένα απολύτως πολιτικό κέρδος.