Μπουτάρης: Θα στήριζα ένα νέο σχήμα της Κεντροαριστεράς αλλά δεν φιλοδοξώ να ηγηθώ

23.6.13

Παραθέτω ένα απόσπασμα από τη σημαντική σημερινή συνέντευξη του δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη στο Έθνος της Κυριακής:

-Προτίθεστε να μπείτε μπροστά μαζί με άλλους σε ένα εγχείρημα για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, όπως σας θέλουν κάποιοι; 

Κατ' αρχάς είναι δεδομένο ότι ανήκω στον λεγόμενο χώρο της Κεντροαριστεράς. Είναι λίγο δύσκολο να το περιγράψω, αλλά προσωπικά δεν μου αρέσουν...



...καθόλου οι ταμπέλες Κεντροαριστερός, Κεντροδεξιός κ.λπ. Πάντως αυτό που μπορώ να πω είναι ότι οι αντιλήψεις μου και οι πρακτικές μου κατατάσσονται σε αυτόν τον χώρο. Πράγματι σήμερα έχω πάρα πολλά ερεθίσματα και προκλήσεις να ανακατευτώ στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Όμως, είναι ξεκάθαρο στη συνείδησή μου ότι, τουλάχιστον για μένα, η δική μου συνεισφορά στην πολιτική ζωή αυτού του τόπου είναι να είμαι ένας καλός δήμαρχος. Οποιοδήποτε κίνημα που θα στοχεύει στη δημιουργία ενός χώρου ευρύτερου, ενός σχήματος το οποίο θα καλύψει το χάσμα ανάμεσα στους σημερινούς υπάρχοντες πόλους, δηλ. ανάμεσα στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ, για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, οποιοδήποτε τέτοιο σχήμα που θα είναι απαλλαγμένο από άλλου τύπου φιλοδοξίες και καταστάσεις, σαφώς θα το υποστηρίξω, αλλά δεν έχω φιλοδοξίες να ηγηθώ.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Πρόκειται για μια πολύ σημαντική δήλωση για τον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς.

Εδώ κι αρκετό καιρό έχει διατυπωθεί η άποψη ότι μόνο ο Γιάννης Μπουτάρης θα μπορούσε να ενώσει αυτόν τον χώρο, άποψη με την οποία προσωπικά ταυτίζομαι. Φαίνεται όμως ότι ο ίδιος δεν ενδιαφέρεται να αναλάβει ένα τέτοιο εγχείρημα.

Φοβάμαι πάντως ότι δεν υπάρχει κι άλλος...