Ο υπουργός Οικονομικών δεν έχει ενημερωθεί για την απόλυση των εργαζομένων της ΕΡΤ;

14.6.13

Παραθέτω ένα απόσπασμα από τη χθεσινή εισήγηση του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για το θέμα της ΕΡΤ:

(...) Θέλω να τονίσω την ατομική ευθύνη του προσωπικού της ΕΡΤ, ιδιαίτερα αυτές τις πρώτες ημέρες, για την προστασία της περιουσίας της ΕΡΤ, της περιουσίας του ελληνικού λαού, καθώς ο...



...καθένας θα κληθεί να παραδώσει κατά το μερίδιο της ευθύνης και της αρμοδιότητάς του, τα πάσης φύσεως στοιχεία με τα οποία είναι χρεωμένος. 

Η περιουσία της ΕΡΤ ως καθοριστικό στοιχείο του σύγχρονου πολιτισμού της χώρας μας, αποτελεί περιουσία του ελληνικού λαού και είμαστε αποφασισμένοι να την προστατεύσουμε, να την διαφυλάξουμε και να την παραδώσουμε στις επόμενες γενιές μέσα από έναν σύγχρονο και διαφανή φορέα Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης που σέβεται και εφαρμόζει όλους τους κανόνες της χρηστής διοίκησης. 

Σχόλιο Παραπολιτικής: Αναρωτιέμαι καμιά φορά αν και στις υπόλοιπες χώρες οι πολιτικοί είναι τόσο βέβαιοι ότι αυτοί που τους ακούν είναι ηλίθιοι.

Κάποιος που θέλει να προστατεύσει την περιουσία της ΕΡΤ απολύει όλους τους εργαζομένους της χωρίς καμία προειδοποίηση μέσα σε ένα απόγευμα; Ο κ. Στουρνάρας που κάνει λόγο για «ατομική ευθύνη του προσωπικού της ΕΡΤ» δεν γνωρίζει ότι πια δεν υπάρχει καν ΕΡΤ πόσο μάλλον προσωπικό;

Βάζουν φωτιά στο κτήριο και μετά λένε στους εγκλωβισμένους «αλίμονο σας αν σπάσετε τίποτα τρέχοντας στις σκάλες»;