Ραγκούσης: Μεταρρυθμιστικός λαϊκισμός και όχι μεταρρύθμιση αυτό που γίνεται στη Δημόσια Διοίκηση

29.6.13

Σχολιάζοντας την μεταρρύθμιση στη Δημόσια Διοίκηση που επικαλείται η κυβέρνηση, ο Γιάννης Ραγκούσης επισημαίνει πως «υπάρχει η μεταρρύθμιση και ο μεταρρυθμιστικός λαϊκισμός». «Αυτό που γίνεται τώρα στη Δημόσια Διοίκηση είναι μεταρρυθμιστικός λαϊκισμός και όχι μεταρρύθμιση», αναφέρει και συνεχίζει: «Ένα παράδειγμα είναι το απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό κλείσιμο της ΕΡΤ για να απολυθούν σε ένα βράδυ οι πάντες είτε είναι άξιοι είτε δεν είναι επειδή πρέπει να φύγουν λέει 2.000 υπάλληλοι από το Δημόσιο».

«Την ίδια στιγμή αυτή που χρησιμοποιούν τη ρητορική των απολύσεων στην ΕΡΤ για να αποδείξουν τη μεταρρυθμιστική τους ικανότητα......είναι ακριβώς οι ίδιοι - και μιλάω για τον κ. Βενιζέλο, τον κ. Σαμαρά αλλά και τον κ. Κουβέλη - που πριν από λίγους μήνες επανέφεραν τα Stage στο δημόσιο. Σήμερα νέοι προσλαμβάνονται με συμβάσεις τέτοιου τύπου στο Δημόσιο. Γίνονται προσλήψεις και μάλιστα εκτός ΑΣΕΠ, αναξιοκρατικές. Αυτό λοιπόν δεν είναι μεταρρύθμιση αλλά ένας λαϊκισμός που χρησιμοποιεί την καραμέλα της μεταρρύθμισης για να μπορέσουν κάποιοι να αποσπάσουν μέσα από τη δημιουργία τεχνητών εντυπώσεων κάποια δημοσιεύματα του ελληνικού και του διεθνούς τύπου ότι κάτι καλό γίνεται στη χώρα. Κακό κάνουν στη χώρα και όχι καλό», τονίζει.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Ραγκούσης κάνει λόγο για έναν «καθοδηγούμενο πρωθυπουργό» και μια νέου τύπου, εγχώρια και διεθνή, διαπλοκή την οποία χρεώνει στους Α. Σαμαρά και  Ε. Βενιζέλο. Όπως τονίζει θα πρέπει να είμαστε «πάρα πολύ ανήσυχοι» καθώς «η πολιτική κρίση βαθαίνει και η οικονομική κρίση δεν ξεπερνιέται». Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών εκτιμά πως με το λουκέτο στην ΕΡΤ ο Αντώνης Σαμαράς «πυροβόλησε τα πόδια του και έχει συντομεύσει πάρα πολύ τον πολιτικό χρόνο της πρωθυπουργίας του». «Όσες τεχνητές αναπνοές και να πάρει κάποια στιγμή θα καταρρεύσει υπό το βάρος ενός αφόρητου λαϊκισμού με τον οποίο έχει πολιτευτεί ένα χρόνο».

«Είναι ένα χρόνο πρωθυπουργός και φτάνει στο σημείο να λέει πως θα κλείσω την ΕΡΤ με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, ενώ ακολουθώντας την κανονική νομοθετική οδό μπορείς να κλείσεις την ΕΡΤ και να την ξανανοίξεις πενήντα φορές μέσα τον χρόνο που είχε», παρατηρεί και προσθέτει: «Πρόκειται για εκτροπή και αυτό έκανε ο Αντώνης Σαμαράς. Και μην λένε τώρα για τον Μανιτάκη, τον Ρουπακιώτη κ.α. Αλλά ο κ. Σαμαράς πάντα τέτοιος ήταν. Το άλλα λέω, άλλα εννοώ και άλλα κάνω αποτελεί δομικό στοιχείο του πολιτικού του χαρακτήρα και της πολιτικής του διαδρομής. Η πορεία του από τότε που ξεκίνησε είναι μια πορεία δυστυχώς συνυφασμένη με μοιραία γεγονότα για τη χώρα. Ολοι θυμούνται πως έμπλεξε τη χώρα στο Σκοπιανό, πως έριξε την εκλεγμένη κυβέρνηση Μητσοτάκη, μέχρι  το μουσείο της Ακρόπολης που γέμισε με ψηφοφόρους του από τη Μεσσηνία».

Πηγή: Tvxs.gr

Σχόλιο Παραπολιτικής: Με διαφορά η πιο δίκαιη και ψύχραιμη τοποθέτηση πολιτικού για τα όσα ζούμε τις τελευταίες εβδομάδες.