Σοκ στο Παρίσι: Νεοναζί ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου 18χρονο φοιτητή αριστερής παράταξης

6.6.13

Η λέξη «θρήνος» δεν μοιάζει αρκετή για να περιγράψει την αντίδραση της γαλλικής κοινωνίας στην είδηση του θανάτου του Clément Méric, ενός 18χρονου φοιτητή που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από ομάδα skinhead της άκρας Δεξιάς.


Η δολοφονία έλαβε χώρα...


...χθες το απόγευμα στο Παρίσι, κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό Saint-Lazare o οποίος βρίσκεται μεταξύ του 8ου και του 9ου δημοτικού διαμερίσματος (arrondissement) της γαλλικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα γαλλικά ΜΜΕ, ομάδα ακροδεξιών skinhead, μεταξύ των οποίων και μια γυναίκα αναμείχθηκαν σε καβγά με ομάδα νεαρών που βρισκόταν στην περιοχή και σύντομα έφτασαν ακόμα περισσότεροι σύντροφοι τους προς ενίσχυση.  Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής, ο άτυχος νεαρός δέχθηκε πλήθος χτυπημάτων, ένα εκ των οποίων προέκυψε κι από τη βίαιη ώθηση του πάνω σε μεταλλικό στύλο που βρισκόταν στην περιοχή.

Οι δράστες της δολοφονίας φέρονται να ανήκουν σε γνωστή οργάνωση νεοναζί της Γαλλίας η οποία διατηρεί φιλικούς και ιδεολογικούς δεσμούς με τη Χρυσή Αυγή και φέρει το παρακάτω έμβλημα:



Η δολοφονία έχει προκαλέσει σάλο στην πολιτική ζωή της Γαλλίας, η οποία μόνο συνηθισμένη δεν είναι σε ακραία φαινόμενα βίας, τα οποία όμως τον τελευταίο καιρό είχαν πολλαπλασιαστεί, λόγω της σφοδρής αντίδρασης των συντηρητικών πολιτικών δυνάμεων στην καθιέρωση του γάμου μεταξύ ζευγαριών του ίδιου φύλου.

Το αναλυτικό ρεπορτάζ της Le Monde εδώ