Το θέμα δεν είναι η ΕΡΤ αλλά η κοινοβουλευτική Δημοκρατία

12.6.13

Οποιαδήποτε συζήτηση διεξάγεται από χθες για την ουσία της παρέμβασης της Νέας Δημοκρατίας στη λειτουργία της ΕΡΤ είναι άστοχη, άκαιρη κι αποπροσανατολιστική.

Προσωπικά, δεν ταυτίζομαι μονοθεματικά με τον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ. Ταυτίζομαι με όλους όσους αρνούνται να αποδεχθούν το γνήσιο πολιτικό πραξικόπημα που...



...από χθες επιχειρεί να ολοκληρώσει το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά.

Η έκδοση της συγκεκριμένης πράξης νομοθετικού περιεχομένου αποτελεί ντροπή για τα κοινοβουλευτικά ήθη τη χώρας για τρεις βασικούς λόγους:

α) Καμία έκτακτη περίσταση δεν συντρέχει. Η ίδια η Νέα Δημοκρατία δηλώνει άτυπα ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ είναι μια απόφαση που έχει ληφθεί εδώ και καιρό.

β) Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου φέρει την υπογραφή μονάχα των υπουργών της Νέας Δημοκρατίας. Σε επίπεδο πολιτικής πρακτικής, είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του πολιτεύματος που μια πράξη νομοθετικού περιεχομένου δεν εκφράζει τη βούληση μιας κυβέρνησης αλλά μονάχα ενός κόμματος που τη στηρίζει. Το 29,66% της λαϊκής ψήφου νομοθετεί με έκτακτο τρόπο ο οποίος βιάζει το πνεύμα της συνταγματικής διάταξης.

γ) Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου είναι καταδικασμένη να ακυρωθεί. Η Νέα Δημοκρατία προχώρησε συνειδητά στη συγκεκριμένη πράξη, παρόλο που γνώριζε ότι δεν διαθέτει αυτή τη στιγμή την αναγκαία κοινοβουλευτική πλειοψηφία για την κύρωση της πράξης στη Βουλή.

Είναι η πρώτη φορά σε συνθήκες δημοκρατικής ομαλότητας που επιχειρείται με τόσο ωμό τρόπο να παρακαμφθεί το Κοινοβούλιο και να αγνοηθεί η βούληση των αντιπολιτευόμενων πολιτικών δυνάμεων.

Από χθες, εκτός συνταγματικού τόξου βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία, γι' αυτό και συναντά στο πλευρό της την Χρυσή Αυγή. Δεν συζητάμε τώρα για τα ρουσφέτια των κομμάτων στην ΕΡΤ, συζητάμε για τη Δημοκρατία. Συντονιστείτε.