Απέρριψε το «μαύρο» το ΣτE: Αποφάσισε την προσωρινή μετάδοση ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών από την ΕΡΤ

17.6.13

Άμεση επανέναρξη της λειτουργίας της ΕΡΤ, βάσει του άρθρου 15 του Συντάγματος, επιβάλλει το Συμβούλιο της Επικρατείας, κρίνοντας ότι υπάρχει νομική βάση στο αίτημα των εργαζομένων ώστε να χορηγηθεί προσωρινή διαταγή όσον αφορά την κοινή Υπουργική Απόφαση, υπέρ της ΠΟΣΠΕΡΤ, μέχρι την εκδίκαση της κύριας προσφυγής το Σεπτέμβριο.

Δηλαδή, η απόφαση του ΣτΕ αναστέλλει την παύση λειτουργίας της ΕΡΤ μέχρι τη...



...δημιουργία του νέου οργανισμού και αναθέτει στους αρμόδιους υπουργούς Κεδίκογλου και Στουρνάρα να διασφαλίσουν τη λειτουργία της.

Πηγή: In.gr

Σχόλιο Παραπολιτικής: Aυτό που καταλαβαίνω είναι ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας αποδοκιμάζει έντονα τους χειρισμούς του Αντώνη Σαμαρά, ειδικά ως προς το κατέβασμα του διακόπτη της Δημόσιας Τηλεόρασης.

Παράλληλα, αναγνωρίζει τη δυνατότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει στην ίδρυση νέου φορέα που θα διαδεχθεί την ΕΡΤ, κάτι όμως το οποίο δεν μπορεί να γίνει με την ΕΡΤ κλειστή, γι'αυτό και ζητά να διασφαλιστεί η προσωρινή επαναλειτουργία της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προσωρινή διαταγή του ΣτΕ αφορά την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) κι όχι την πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

Συγχαρητήρια σε όσους είδαν διάθεση «μεταρρύθμισης» πίσω από τέτοιες ολοκληρωτικές ενέργειες.