Αυγή: Δύο αποφάσεις-δώρα για τον Μελισσανίδη από το υπουργείο Οικονομικών

25.7.13

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει σημερινό πρωτοσέλιδο θέμα που αναδεικνύει η εφημερίδα Αυγή κι αφορά τον γνωστό επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη με τον οποίο στο παρελθόν έχει ασχοληθεί ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στο επίκεντρο του ρεπορτάζ της εφημερίδας τίθενται δυο πρόσφατες...

...αποφάσεις του υπουργείου Οικονομικών που αφορούν εταιρεία συμφερόντων Μελισσανίδη. Συγκεκριμένα αναφέρεται:

Με δύο υπουργικές αποφάσεις από τη σημερινή πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών παρασχέθηκε στην "Αιγαίον Όιλ" (συμφερόντων Μελισσανίδη) η δυνατότητα να εξοφλήσει σε διαρκώς μεγαλύτερο διάστημα τα πρόστιμα που της έχουν επιβληθεί από τις Αρχές για φορολογικές παραβάσεις. Η ρύθμιση αυτή αποτελεί προϋπόθεση για να μπορέσει η εταιρία να καταθέσει προσφυγή κατά των αποφάσεων του Διαπεριφερειακού Ελεγκτικού Κέντρου Αθηνών, το οποίο καταλόγισε πρόστιμα στην επιχείρηση συνολικά 26.660.261,57 ευρώ για τη χρήση του 2001!

Για να καταθέσει προσφυγή η "Αιγαίον Όιλ" υποχρεούται να καταθέσει το 25% του ποσού, δηλαδή 6.665.065,29 ευρώ. Ενώ όμως ξεκίνησε να καταβάλλει δόσεις, άρχισαν ταυτόχρονα και οι ρυθμίσεις υπέρ της εταιρείας με υπουργικές αποφάσεις. Στις 19 Μαρτίου 2013 έρχεται η πρώτη υπουργική απόφαση (αρ. πρωτ. ΔΠΕΙΣ Ε 1048840 ΕΞ 2013), η οποία δίνει δυνατότητα καταβολής του ποσού σε 15 δόσεις.

Ακολουθεί νέα αίτηση της επιχείρησης στις 3 Ιουνίου 2013, με την οποία ζητεί περισσότερες δόσεις. Το αίτημα ικανοποιείται μέσα σε λίγες μέρες και εκδίδεται νέα υπουργική απόφαση (αρ. πρωτ. ΔΠΕΙΣ Ε 1096774 ΕΞ 2013) και οι 15 δόσεις γίνονται 45! Περιέργως πώς, μερικές φορές τα προβλήματα γραφειοκρατίας ξεπερνιούνται τάχιστα!

Αναλυτικά εδώ. Μένει να δούμε αν θα υπάρξει κάποια απάντηση εκ μέρους της εταιρείας ή του υπουργείου Οικονομικών.

Ενδέχεται πάντως να χρειαστεί και η Αυγή να τεκμηριώσει ακόμα περισσότερο γιατί αυτές οι δυο αποφάσεις αποτελούν προνομιακή μεταχείριση του συγκεκριμένου επιχειρηματία.