Στρατιωτικό πραξικόπημα σε εξέλιξη στην Αίγυπτο- Συγκλονιστικές φωτογραφίες από το Twitter

3.7.13

Αιγυπτιακά στρατεύματα βρίσκονται ήδη εντός των κεντρικών τηλεοπτικών στούντιο στο Κάιρο, σύμφωνα με τον επικεφαλής της κρατικής ραδιοτηλεόρασης της Αιγύπτου.


Ο Σούκρυ Αμπού Αμίρα τόνισε, σύμφωνα με την κρατική εφημερίδα Αλ-Αχράμ, ότι μέλη της Δημοκρατικής Φρουράς έχουν εγκατασταθεί...



...στο κτίριο εδώ και κάποιες ημέρες. Το τελεσίγραφο που έχει δώσει ο στρατός στον πρόεδρο Μόρσι πριν παρέμβει για να επαναφέρει τους πολιτικούς θεσμούς της Αιγύπτου έχει ήδη εκπνεύσει και, σύμφωνα με πηγές ασφαλείας, εργαζόμενοι που δεν εμπλέκονται σε ζωντανές εκπομπές έχουν ήδη εγκαταλείψει το κτίριο.

Ο Αμρία διέψευσε ότι τα στούντιο έχουν εκκενωθεί, την ώρα που πηγές ασφαλείας αναφέρουν πως θωρακισμένα οχήματα περιπολούν τους δρόμους γύρω από το κτήριο.

Η αντίδραση, πάντως, του Μόρσι στο τελεσίγραφο ήταν η δήλωσή του πως είναι πρόθυμος να πεθάνει για τους προεδρικούς του σκοπούς. Ηγετικά στελέχη του στρατού, έχοντας ορκιστεί να επαναφέρουν την τάξη στη χώρα, η οποία συγκλονίζεται από τις διαδηλώσεις εναντίον των ισλαμιστικών πολιτικών του Μόρσι, απηύθυναν μαχητικό κάλεσμα με τίτλο «Οι Τελευταίες Ώρες». Στην έκκλησή τους αναφέρουν πως ο στρατός είναι πρόθυμος να χύσει το αίμα των «τρομοκρατών και ανοήτων», έπειτα από την άρνηση του Μόρσι να παραιτηθεί.

Πηγή: Euronews

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουν χρήστες του Twitter από την Αίγυπτο είναι συγκλονιστικές καθώς απεικονίζουν σε πραγματικό χρόνο το πραξικόπημα.

-Στρατιώτες πυροβολούν στον αέρα κι εκφοβίζουν τους πολίτες σε γειτονιά του Καΐρου. (@kfahim)




- Άρματα μάχης συγκεντρώνονται εντός του αστικού τοπίου