Συκοφαντώντας τους αφανείς ήρωες

31.7.13

Το 2009, στα 32 του χρόνια, ο Φραγκίσκος Παρασύρης ήταν ένας από τους πολλούς νέους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που εκλέχθηκαν για πρώτη φορά κι έμελλε να είναι μέλη εκείνης της κοινοβουλευτικές σύνθεσης που θα σήκωνε στους ώμους του το βάρος των ευθυνών όλων των αμαρτιών της Μεταπολίτευσης.

Άνηκε στην ομάδα εκείνη των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που δεν δίστασαν...

...να στηρίξουν οποιαδήποτε δύσκολη απόφαση χρειάσθηκε να λάβει η κυβέρνηση Παπανδρέου, την ώρα που παλαιότεροι και πιο έμπειροι συνάδελφοι τους φρόντιζαν κάπως να προστατεύσουν την εικόνα τους.

Σήμερα, ένα χρόνο μετά τις εκλογές του 2012, ο κ. Παρασύρης δημοσίευσε στην προσωπική του ιστοσελίδα (εδώ) μια «απολογία» για διάφορες φήμες που σκόπιμα κάποιοι διέδωσαν στην εκλογική του περιφέρεια για να τον διαβάλουν. Η απάντηση του είναι σαφής, έλλογα οργισμένη και κυρίως βασισμένη σε αρχές. Αξίζει να την διαβάσετε.

Συνοψίζοντας, το θέμα δεν είναι η προσωπική περιπέτεια του κ. Παρασύρη και του κάθε Παρασύρη. Το θέμα είναι να μην χαθεί μια ολόκληρη φουρνιά πολιτικών που βρέθηκε στα πράγματα το 2009 ή το 2007 εκπροσωπώντας μια διαφορετική Ελλάδα, που μπήκε στην Πολιτική ακριβώς για να αντικαταστήσει τους κατεστημένους πρωταγωνιστές της Μεταπολίτευσης και βρέθηκε τελικά να απολογείται γι' αυτούς και για τις πρακτικές τους.