Χριστοφιλοπούλου: Λύση ανάγκης η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας επειδή δεν αξιολογήθηκαν οι ΟΤΑ

29.7.13

Παραθέτω ένα απόσπασμα από τη συνέντευξη της υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εύης Χριστοφιλοπούλου, στην Ημερησία του Σαββάτου:

Για τη λογική της ένταξης των δημοτικών αστυνομικών στην ΕΛΑΣ έχουν ήδη ειπωθεί τα επιχειρήματα από τους αρμόδιους υπουργούς. Το μέτρο δεν στερείται λογικής, δεν πάει όμως να είναι μέτρο ανάγκης, λόγω της προφανούς καθυστέρησης τόσο των υπουργείων όσο και των ΟΤΑ να αξιολογήσουν τις δομές και λειτουργίες τους έγκαιρα και να υπάρξουν τα αναγκαία...



...σχέδια στελέχωσης. Ας επαναλάβω παρ’ όλα αυτά το προφανές: εφόσον τηρούνται οι συμφωνίες και αυτές εντάσσονται σε ένα συνολικότερο σχέδιο αναδιοργάνωσης της διοίκησης και επιδεικνύεται η πολιτική τόλμη, τότε δεν θα απαιτούνται οριζόντια μέτρα, ως επιλογές ανάγκης της τελευταίας στιγμής.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Αν και αναγνωρίζω στην κ.Χριστοφιλοπούλου ότι υπήρξε ειλικρινής, η ομολογία της σοκάρει.

Είναι ίσως η πρώτη φορά που ακόμα από τα πλέον αρμόδια χείλη ότι ένας θεσμός καταργήθηκε και κάποιοι άνθρωποι θα χάσουν τη δουλειά τους επειδή τα υπουργεία και τα ΟΤΑ δεν κατάφεραν να αξιολογήσουν τις δομές και τις λειτουργίες τους.

Με λίγα λόγια, στους δημοτικούς αστυνομικούς έφτασε ο λογαριασμός της αποτυχίας των προϊστάμενων τους. Μεταρρύθμιση κι αυτό;