Απομακρύνεται το ενδεχόμενο εκλογών το φθινόπωρο, προς τριπλές κάλπες τον Μάιο του 2014

2.8.13

Μόνο ένα «ατύχημα» θα μπορούσε πια να προκαλέσει μια πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, μιας και πλέον στην κυβέρνηση συνεργασίας τα σχετικά σενάρια δεν βρίσκουν πολλούς υποστηρικτές.

Ο Αντώνης Σαμαράς θα προχωρούσε σε μια τέτοια κίνηση μονάχα αν έκρινε ότι θα μπορούσε να αυξήσει το ποσοστό του 2012, κερδίζοντας περισσότερες έδρες στη Βουλή. Αυτή τη στιγμή, σε καμία δημοσκόπηση δεν διαφαίνεται κάποια...



...τέτοια προοπτική ενώ σε αρκετές μάλιστα προηγείται και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Από την άλλη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιθυμεί πάση θυσία να φτάσουμε μέχρι τη 1η Ιανουαρίου του 2014 όταν και ξεκινά η ελληνική προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς ποντάρει πολλά σε αυτή την περίοδο.

Παρ' όλα αυτά, στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν πολύ καλά ότι ακόμα κι αν όλα πάνε καλά μέχρι τον Μάιο του 2014, όπου είναι προγραμματισμένες οι Ευρωεκλογές και οι εκλογές των ΟΤΑ, θα ήταν καταστροφικό για τους ίδιους να επιτρέψουν τη διεξαγωγή των εκλογών σε χαλαρό κλίμα, καθώς αυτό θα οδηγούσε στην καταγραφή μιας πολύ ισχυρής ψήφου αποδοκιμασίας στις κυβερνητικές εκλογές.

Κατά συνέπεια, το πιο πιθανό σενάριο αυτή τη στιγμή είναι η διεξαγωγή εθνικών εκλογών από κοινού με τις Ευρωεκλογές και τις εκλογές των ΟΤΑ τον Μάιο του 2014. Εξάλλου, δύσκολα θα υπάρξουν πριν από εκείνη την άνοιξη εξελίξεις και στο θέμα του ελληνικού δημόσιου χρέους.