Οι κότες και τα παράθυρα του Κοσμά του Αιτωλού «δείχνουν» άρση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας

13.8.13

Παρακολουθώ με ειλικρινή απορία τις διάφορες συζητήσεις που διεξάγονται για την πιθανή άρση της απαγόρευσης πλειστηριασμών στην πρώτη κατοικία. Η απορία μου αφορά τη σκοπιμότητα της σχετικής συζήτησης καθώς όλοι παριστάνουν ότι δεν γνωρίζουν τι θα συμβεί στο τέλος.

Εγώ όμως δεν είμαι σαν κι αυτούς αγαπητοί φίλοι. Δεν είμαι πρόβατο, δεν μασάω...



...κουτόχορτο, δεν βγαίνω από το σπίτι όταν περνούν τα ψεκαστικά αεροπλάνα. Δεν βλέπω τηλεόραση, δεν διαβάζω ό,τι να 'ναι. Διαβάζω αυστηρά και μόνο την εφημερίδα της καρδιάς μας, την Ελεύθερη Ώρα.

Να λοιπόν τι αποκαλύπτει σήμερα:

«Οι πλούσιοι θα γίνουν φτωχοί, και οι I 7 φτωχοί θα πεθάνουν» έλεγε ο Πατρο κοσμάς, και αυτή τη στιγμή είμαστε έτοιμοι να δούμε την εκπλήρωση και αυτής της προφητείας του μεγάλου μας Εθνομάρτυρα. «Θα βάλουν φόρο στις κότες και τα παράθυρα». «Κότες» ασήμαντες οικονομικές δραστηριότητες και έσοδα. Μία κότα δηλαδή που κάνει ένα αβγό θεωρείται σήμερα «παραγωγή» και έσοδα! «Παράθυρα» ο φόρος ακίνητης περιουσίας όπου τα σπίτια φορολογούνται ανάλογα με τον αριθμό των παραθύρων που φέρουν και που βλέπουν σε μεγάλο δρόμο! «Παράθυρα» θεωρούνται και κάποια μικρομάγαζα, «τρύπες» όπως λέμε. Επομένως «κότες και παράθυρα» υπερφορολόγηση. Και να λοιπόν, που ήρθε και αυτή ημέρα..., έτσι ακριβώς όπως την είχε προφητέψει ο Κοσμάς ο Αιτωλός.

Στο επόμενο φύλλο της εφημερίδας, θα δημοσιευτεί και η σχετική προφητεία για την επιστροφή του Παναθηναϊκού στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, η επιστροφή του Ανδρέα Λοβέρδου στο ΠΑΣΟΚ αλλά και η επάνοδος του Ανδρέα Μικρούτσικου στα τηλεοπτικά πράγματα.