Παπαδημούλης: Οι επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι θα έπρεπε να είχαν απολυθεί χθες

5.8.13

Παραθέτω ένα απόσπασμα από τη χθεσινή συνέντευξη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη στον Ελεύθερο Τύπο:

-Λέτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τάζει λαγούς με πετραχήλια. Δηλαδή, δεν προβλέπεται επαναπρόσληψη όσων απολυθούν μετά την ένταξή τους σε καθεστώς διαθεσιμότητας;

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνει, ωριμάζει, μεγαλώνει, ακριβώς γιατί παίρνει αποστάσεις από το παρελθόν της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που έταζαν λαγούς με πετραχήλια προεκλογικά και έκαναν τα εντελώς ανάποδα μετεκλογικά. Αν απολυθούν...


...κάποιοι επίορκοι για παράδειγμα, η δική μας δέσμευση δεν είναι να τους επαναπροσλάβουμε. Εννοείται ασφαλώς ότι θα έπρεπε να είχαν απολυθεί χθες. Όπου πάλι υπάρχουν αποφάσεις άδικες, αναξιοκρατικές και αντισυνταγματικές, φυσικά θα επανορθώσουμε τις αδικίες και θα επαναφέρουμε τα πράγματα στη νομιμότητα, αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες που θα μας δίνει η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας τότε.

Όπως, προσφυώς, είπε πριν λίγες ημέρες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «αυτό που προέχει τώρα και μάλιστα επειγόντως, είναι να σβήσουμε τη φωτιά στο δάσος, γιατί ένα δάσος που καταστρέφεται σε λίγα λεπτά, χρειάζονται χρόνια για να αποκατασταθεί».

Σχόλιο Παραπολιτικής: Στέκομαι στο ρήμα «ωριμάζει» που χρησιμοποιεί ο κ. Παπαδημούλης γιατί νομίζω ότι αποτελεί μια έμμεση παραδοχή της κριτικής που αρκετοί από εμάς κάναμε για καιρό στο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα.

Η ανώριμη στάση του ΣΥΡΙΖΑ κόστισε ακριβά στη χώρα κι αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να ξεχαστεί. Από την άλλη όμως, αν μας συστηθούν ξανά με το επιχείρημα της «ωριμότητας», δεν θα ήταν ωφέλιμο για τη χώρα να παίξουμε το εμφυλιοπολεμικό παιχνίδι της Νέας Δημοκρατίας.