Δένδιας: Προσβολή κάθε ιδέα συνεργασίας Ν.Δ-Χ.Α, δεν είναι ακραίο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ

22.9.13

Παραθέτω ένα απόσπασμα από τη συνέντευξη του Υπουργού Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια στην εφημερίδα Real News και στη δημοσιογράφο Χριστίνα Κοραή:

-Υπάρχουν στελέχη της ΝΔ που φλερτάρουν με την ιδέα της συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή;

Ακόμη και ως θεωρητική αναφορά, αποτελεί προσβολή προς τη Νέα Δημοκρατία, τα μέλη της και την ιστορία της να συζητείται κάτι τέτοιο. Η Νέα...



...Δημοκρατία είναι το κόμμα που θεμελίωσε το μεταπολιτευτικό καθεστώς μιας γνήσιας κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας. Δεν μπορεί να έχει και δεν έχει καμία σχέση με τους θιασώτες του ολοκληρωτισμού.

-Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ακραίο κόμμα;

Κάποιοι πίστευαν ότι με την άνοδο της Χρυσής Αυγής θα πληγεί η Νέα Δημοκρατία. Δεν είναι η ώρα όμως για συμψηφισμούς, ούτε για ερωτήματα του τύπου «ποιος έφταιξε περισσότερο». Αυτό που προέχει είναι η ενότητα όλων των πολιτικών δυνάμεων του δημοκρατικού τόξου απέναντι στο νεοναζιστικό φαινόμενο. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Άκρα υπάρχουν. Είναι η νεοναζιστική-φασιστική Ακροδεξιά και οι όποιοι άφρονες της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Από εκεί και πέρα, όποιος δεν αισθάνεται «ακραίος» δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να θίγεται. Όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως έχω ξαναπεί, δεν μπορεί να θεωρηθεί ακραίο κόμμα στο σύνολό του. Οφείλει όμως να συνετίσει ή να αποβάλλει τις ακραίες φωνές που όντως υπάρχουν στο εσωτερικό του.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Ακόμα μια σημαντική δήλωση από πλευράς της Νέας Δημοκρατίας και συγκεκριμένα από τον υπουργό που πρωταγωνιστεί στο κυνήγι κατά της Χρυσής Αυγής.

Νομίζω ότι σε βάθος χρόνου ο Αντώνης Σαμαράς θα πληρώσει ακριβά, και στο εσωκομματικό πεδίο, την απόφαση του να υιοθετήσει τη θεωρία των δυο άκρων και να βγάλει στη βιτρίνα την ακροδεξιά πλευρά της Νέας Δημοκρατίας.