Μητροπολίτης Μεσσηνίας: Καταγγέλλουμε τις ενέργειες συγκεκριμένου ιδεολογικού χώρου

20.9.13

Απόλυτη καταδίκη στην πολιτική της Χρυσής Αυγής, που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για εγκληματικές πράξεις, όπως η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, διατυπώνει ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος με συνέντευξή του στο «Εθνος».

Μάλιστα χρησιμοποιεί και τη φράση που, κατά τις Γραφές, χρησιμοποίησε ο Αρχάγγελος Μιχαήλ στη μάχη που έδωσε με τον Εωσφόρο: «Στώμεν καλώς...», δηλαδή στεκόμαστε ακλόνητοι, ανυποχώρητοι.

Επισημαίνει ότι κύριο μέλημα......πρέπει να αποτελέσει αυτή τη στιγμή η εκτόνωση της κατάστασης, που εγκυμονεί κινδύνους για την πολιτική ομαλότητα και την κοινωνική συνοχή.

Τονίζει χαρακτηριστικά:

Η ειρηνική επικοινωνία και η διαλεκτική συμβίωση καλλιεργούν τη συναίνεση, την ενότητα, τη συνοχή και την ανοχή. Αντίθετα κάθε βίαιη, εγκληματική ή δολοφονική συμπεριφορά οδηγεί σε αδιέξοδα κοινωνικά, πολλές φορές μάλιστα με ανεξέλεγκτες συνέπειες. Δεν είναι, λοιπόν, η στιγμή απλώς της καταδίκης μόνον, είναι κυρίως η ώρα της εκτόνωσης, της ύφεσης και της ανθρωπιάς.

Κανένας δεν μπορεί να αδιαφορήσει απέναντι στη δολοφονία ενός νέου ανθρώπου, δεν δικαιούται, όμως, και κανένας να εκμεταλλευτεί πολιτικά αυτό καθαυτό το γεγονός ώστε να διχάσει και να καταστρέψει. Καταγγέλλουμε τις ενέργειες αυτές που προέρχονται εξακριβωμένα πλέον από συγκεκριμένο ιδεολογικό χώρο και συγχρόνως τονίζουμε: «Στώμεν καλώς, στώμεν μετά φόβου».

6 σχόλια:

 1. μπραβο του επιτελους μια φωνη της εκκλησιας δημοκρατικη και ενωτικη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν υπάρχει δημοκρατική και ενωτική πλευρά της εκκλησίας. Απλά όπως σε κάθε μεγάλο μαγαζί έχουν μοιραστεί οι ρόλοι, για να εξασφαλιστεί η επιβίωση του μαγαζιού και σε διαφορετικές, αντίξοες καταστάσεις. Ήδη πολλοί στην Εκκλησία συντάσσουν το συριζαϊκό πολυχρόνιο, ειδικά τώρα που ο Τσίπρας όχι σταυρό μόνο φιλάει αλλά και κατουρημένο ράσο, αν είναι να εξασφαλίσει λίγες έστω από τις πολλές ψήφους που διαθέτει για τους πελάτες της η Εκκλησία. Αυτά λοιπόν περί δημοκρατών και προοδευτικών παπάδων είναι φούμαρα: όλοι τους το ίδιο σκοτάδι υπηρετούν και απ'το ίδιο σκοτάδι προέρχονται.

   Υ.Γ. Εξυπακούεται ότι σεβόμαστε τον πιστό, τον ταπεινό και ειλικρινή πιστό και όσα γράφουμε δεν έχουν να κάνουν με τον πυρήνα της πίστης του, που τη σεβόμαστε σαν εσώτερη ανάγκη και επιθυμία της ψυχούλας του της πονεμένης και μετέωρης.

   Διαγραφή
 2. @5:43
  Δηλαδη τι επρεπε να γραφε για να γουσταρειςι;; Τις μαλακιες του Αμβρωσιου;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. @ 8:04μμ Σαΐνι μου εσύ! Παιχταρά μου! Διάνοια μου! Μυαλάρα μου! Ασύγκριτο Πνεύμα μου! Ιδιοφυΐα μοναδική μου και ανεπανάληπτη. Λατρεμένε μου εγκέφαλε μου!

   Διαγραφή
 3. Μπράβο στον Χρυσόστομο,πολύ καλά τα λέει.Εξάλλου,η ιδεολογία της Χ.Α. είναι το μίσος και η βία.Ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που λένε τα ευαγγέλια δηλαδή.Όσο για σένα 5.43,μάλλον το δικό σου μυαλουδάκι είναι πονεμένο και μετέωρο αν νομίζεις ότι δεν υπάρχει δημιουργός και ότι όλο το σύμπαν το δημιούργησες εσύ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. @ 9:10μμ Μα επιτέλους τι πάθατε όλοι σας; 'Αλλα γράφω και άλλα καταλαβαίνετε; Στα πιο απλά ελληνικά τάχω γράψει.

   Διαγραφή