Μητροπολίτης Μεσσηνίας: Καταγγέλλουμε τις ενέργειες συγκεκριμένου ιδεολογικού χώρου

20.9.13

Απόλυτη καταδίκη στην πολιτική της Χρυσής Αυγής, που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για εγκληματικές πράξεις, όπως η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, διατυπώνει ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος με συνέντευξή του στο «Εθνος».

Μάλιστα χρησιμοποιεί και τη φράση που, κατά τις Γραφές, χρησιμοποίησε ο Αρχάγγελος Μιχαήλ στη μάχη που έδωσε με τον Εωσφόρο: «Στώμεν καλώς...», δηλαδή στεκόμαστε ακλόνητοι, ανυποχώρητοι.

Επισημαίνει ότι κύριο μέλημα...



...πρέπει να αποτελέσει αυτή τη στιγμή η εκτόνωση της κατάστασης, που εγκυμονεί κινδύνους για την πολιτική ομαλότητα και την κοινωνική συνοχή.

Τονίζει χαρακτηριστικά:

Η ειρηνική επικοινωνία και η διαλεκτική συμβίωση καλλιεργούν τη συναίνεση, την ενότητα, τη συνοχή και την ανοχή. Αντίθετα κάθε βίαιη, εγκληματική ή δολοφονική συμπεριφορά οδηγεί σε αδιέξοδα κοινωνικά, πολλές φορές μάλιστα με ανεξέλεγκτες συνέπειες. Δεν είναι, λοιπόν, η στιγμή απλώς της καταδίκης μόνον, είναι κυρίως η ώρα της εκτόνωσης, της ύφεσης και της ανθρωπιάς.

Κανένας δεν μπορεί να αδιαφορήσει απέναντι στη δολοφονία ενός νέου ανθρώπου, δεν δικαιούται, όμως, και κανένας να εκμεταλλευτεί πολιτικά αυτό καθαυτό το γεγονός ώστε να διχάσει και να καταστρέψει. Καταγγέλλουμε τις ενέργειες αυτές που προέρχονται εξακριβωμένα πλέον από συγκεκριμένο ιδεολογικό χώρο και συγχρόνως τονίζουμε: «Στώμεν καλώς, στώμεν μετά φόβου».