Μωραΐτης: Δεν αρκούν οι συλλήψεις, πρέπει να ηττηθούν πολιτικά οι ιδέες της φασίζουζας ακροδεξιάς

29.9.13

«Οι ιδέες της ΧΑ πρέπει να ηττηθούν στην κοινωνία»  τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Θάνος Μωραΐτης. Ο βουλευτής υπογράμμισε ότι είναι «μια κορυφαία κίνηση της δικαιοσύνης η οποία όμως άργησε». Όπως σημείωσε «έπρεπε να υπάρξει μια δολοφονία για να κινηθούν μηχανισμοί, για να σταματήσουν κάποιοι να κλείνουν το μάτι στην φασίζουσα ακροδεξιά» αν και κάποιοι όπως είπε χαρακτηριστικά «ακόμα και πριν λίγες ώρες έδιναν σε κάποιους από τους συλληφθέντες πατρικές συμβουλές για το πώς να γίνουν πιο σοβαροί».Ο κ. βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επισήμανε τον κίνδυνο από την προσπάθεια πολιτικών και δημοσιογραφικών κύκλων «να αποιδεολογικοποιηθεί η δράση της Χρυσής Αυγής» εξηγώντας: «Ήταν εγκληματίες αλλά και φορείς ενός φασιστικού ιδεολογικού λόγου. Η φασίζουσα ακροδεξιά δεν έχει τελειώσει με αυτές τις συλλήψεις. Οι ιδέες και οι αντιλήψεις τους οι οποίες οδήγησαν σε αυτές τις εγκληματικές ενέργειες είναι ασύλληπτες και είναι έξω δηλητηριάζοντας την κοινωνία. Οι ιδέες αυτές πρέπει να ηττηθούν κατά κράτος και αυτό είναι το στοίχημα του πολιτικού συστήματος».

Ο κ. Μωραΐτης επισημαίνει τέλος τον κίνδυνο «να μετατραπεί αυτή η διαδικασία σε ένα εσωτερικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών και μια αναδιάταξη της φασίζουσας ακροδεξιάς ώστε να παρουσιαστεί ενδεχομένως αύριο ένα νέο πολιτικό σχήμα με μια πιο «σοβαρή Χρυσή Αυγή» όπως πολλοί έχουν προαναγγείλει».

Σχόλιο Παραπολιτικής: Νομίζω ότι είναι απόλυτα σωστές οι επισημάνσεις του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ πόσο μάλλον αν τις συγκρίνουμε με δηλώσεις πολιτικών άλλων κομμάτων που όλη τους η έννοια είναι να εμφανιστούν ως ηπιότεροι αλλά φυσικοί διάδοχοι της Χρυσής Αυγής.