Τέλος εποχής για τον Γιάννη Κουράκη;

16.9.13

Βαρύ είναι για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια το κλίμα στο επιτελείο του δημάρχου Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη, ο οποίος μετά από 3 διαδοχικές εκλογικές νίκες διαπιστώνει την κόπωση του εκλογικού του ακροατηρίου.

Η θέση του νυν δημάρχου κατέστη ακόμα πιο δυσχερής μετά από τη μεγάλη ηλεκτρονική δημοσκόπηση του ΒΗΜΑτος στην οποία η δημοτικότητα του δεν ξεπερνά το 38%, παρά...



...το ότι στις εκλογές του 2010 είχε επικρατήσει με το εντυπωσιακό ποσοστό της τάξεως του 72% και παρά την έλλειψη άλλης υποψηφιότητας. Μοιάζει απίστευτο για έναν πολιτικό να έχει απολέσει τόσο τη δημοτικότητα του με μόνο αντίπαλο τα...λευκά και τα άκυρα και πολλοί είναι εκείνοι που εκτιμούν ότι τα πράγματα γι' αυτόν θα γίνουν ακόμα χειρότερο, αν εκδηλωθεί κάποια αληθινά ανταγωνιστική υποψηφιότητα.

Όλα δείχνουν ότι ο Κουράκης πληρώνει ακριβά το καθεστωτικό προφίλ που συνειδητά φιλοτέχνησε και που δεν περιορίστηκε στο πρόσωπο του αλλά και σε ένα κομμάτι της δημοτικής του παράταξης. Εξάλλου, δώδεκα χρόνια είναι πολλά, πόσο μάλλον όταν τρέχεις μόνο σου και χωρίς αντίπαλο. Ήδη τα ΜΜΕ της Κρήτης καταγράφουν με έμφαση τη σημαντική του πτώση (εδώ κι εδώ), επιταχύνοντας τις εξελίξεις.

Με το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ να μην σημαίνει πια πολλά -ούτε καν στην Κρήτη- ο «παλαιοκομματικός» Κουράκης ενδέχεται να γράψει ιστορία αποτυγχάνοντας να επανεκλεγεί, μόλις 4 χρόνια μετά την επίτευξη του 72%, ειδικά αν απέναντι του βρεθεί ένας υποψήφιος νεότερης ηλικίας που θα στηριχθεί σχεδόν από το σύνολο των δυνάμεων που τους τελευταίους μήνες ψιθυρίζουν στις γειτονιές του Ηρακλείου «όχι άλλο Κουράκη»...