Χώρεσαν αναφορές αυτοπροβολής στην καταδική Σαμαρά στη δολοφονία Φύσσα

19.9.13

Παραθέτω τη δήλωση του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα:

Το ξέρουμε όλοι ότι η χώρα βρίσκεται σε εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή. Και ότι ο λαός μας υπομένει τις μεγαλύτερες θυσίες. Για να νικήσει την κρίση. Και να πετύχει την οικονομική του αναγέννηση. Δεν είναι ώρα για εσωτερικές διαμάχες. Ούτε για ένταση.

Οι όποιες πολιτικές διαφωνίες λύνονται με διάλογο δημοκρατικό, όχι με......διαφωνίες εμπρηστικές, ούτε με τη βία, απ΄ όπου και αν προέρχεται, και – πολύ περισσότερο - όχι με το αίμα. Που μας διαιρεί μέσα και μας εκθέτει έξω από την Ελλάδα.

Όπως συνέβη με την απάνθρωπη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, που κάθε Έλληνας καταδικάζει με απέχθεια. Αγωνίζομαι και θα αγωνιστώ μέχρι τέλους για να τελειώσει η ανηφόρα των θυσιών του Ελληνικού λαού. 

Όμως, η κατηφόρα της βίας καταστρέφει κάθε προοπτική να αποκτήσει η Ελλάδα εκείνο που της αξίζει: ανάπτυξη, ειρήνη και ευημερία. Ας σεβαστεί λοιπόν ο καθένας το λαό, τους κόπους και τις θυσίες του.

Και βεβαίως, αυτή η κυβέρνηση, είναι αποφασισμένη να μην επιτρέψει στους επίγονους των ναζί να δηλητηριάζουν την κοινωνική μας ζωή, να εγκληματούν, να τρομοκρατούν και να υποσκάπτουν τα θεμέλια της χώρας που γέννησε τη Δημοκρατία! Η Δημοκρατία είναι πολύ πιο ισχυρή απ΄ όσο φαντάζονται οι εχθροί της!

Σχόλιο Παραπολιτικής: Πρόκειται για μια δήλωση που γίνεται με μεγάλη καθυστέρηση και μετά τη συνειδητή πλειοδοσία του Μεγάρου Μαξίμου μέσω του Χρύσανθου Λαζαρίδη στο διαγωνισμό της έντασης.

Αδυνατώ να κατανοήσω γιατί σε μια καταδίκη δολοφονίας πρέπει να υπάρχουν τόσες αναφορές στις προσωπικές προσπάθειες Σαμαρά για την οικονομική κρίση. Είναι σαφές ότι ο πρωθυπουργός προσπαθεί να εκμεταλλευτεί πολιτικά την ένταση για να αυτοπροβληθεί ως η μόνη δύναμη σταθερότητας.

Παρ' όλα αυτά, είναι σωστός και θεμιτός ο θεσμικός συμβολισμός της φράσης «η Δημοκρατία είναι πολύ πιο ισχυρή απ' όσο φαντάζονται οι εχθροί της».