1.270 απολύσεις από το Δημόσιο μέσα στους επόμενους δυο μήνες

30.10.13

Σε αναζήτηση 1.270 απολύσεων βρίσκεται το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος των 4.000 που προβλέπει το Μνημόνιο έως το τέλος του 2013, όπως προκύπτει από δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη από τις Βρυξέλλες.

«Οι απολύσεις θα λάβουν χώρα. Είναι μία δέσμευση. Οι δημόσιοι υπάλληλοι που υφίστανται πειθαρχικές κυρώσεις θα πρέπει να φύγουν. Δημόσιες επιχειρήσεις θα κλείσουν. [Εργαζόμενοι] που δεν προστατεύονται πλέον από τη θέση του ως δημόσιοι υπάλληλοι θα χάσουν τη θέση τους. Είναι λίγο σαν την εφαρμογή στρατιωτικού νόμου», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε σε βελγική εφημερίδα.

Πηγή: ΣΚΑΙ

Σχόλιο Παραπολιτικής: Πράγματι, πρόκειται για μια δέσμευση της χώρας η οποία είναι εδώ κι αρκετά γνωστή σε όλους.

Αναρωτιέμαι όμως που θα βρεθούν όλοι αυτοί οι υπάλληλοι, όταν η Τρόικα ήδη δυσανασχετεί με το ότι οι 2.500 πρώτοι που απολύθηκαν είναι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ στους περισσότερους από τους οποίους η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί ότι θα τους προσλάβει ξανά.

Μακάρι να αποδειχθεί ότι υπάρχει κάποιο σχέδιο κι ότι θα αποχωρήσουν οι 1.270 υπάλληλοι που πρέπει κι όχι 1.270 στην τύχη.